måndag 4 oktober 2010

"Testa det absolut senaste"

Under hösten kan du testa "det absolut senaste" enligt Friskis & Svettis på några utvalda anläggningar. IntervallFlex, Flex och HIT är tre av Friskis eventuella nyheter. Själv är jag allra mest sugen på HIT. Namnet ger en bra bild av vad det handlar om, träning med hög intensitet. Eller som det sägs, "för att bli en atlet måste man träna som en". Fokus ligger på styrka och kondition men alla fysiska kvaliteter utmanas. Vi jobbar med olika övningar och redskap i stationer. Tempot är högt, träningen utmanar och du har möjlighet att verkligen testa dina gränser. Du ska vara rejält träningsvan och gilla att ta i när du tränar.

IntervallFlex låter också riktigt kul. IntervallFlex är ett äkta kombipass där du får både tuff träning för kondition och styrka, och sedan träning för funktionell rörlighet. Intervalldelen, som är 25 min, har en högintensiv karaktär och växlar hela tiden mellan styrka och kondition - pulsen hålls uppe hela tiden. I den lugnare flexdelen, 20 min, kommer rörlighetsövningarna i ett dynamiskt, men fokuserat flow. De muskler du tröttat ut i intervallavsnittet sträcks ut och blir rörliga, smidiga och också avslappnade. Detta är ett träningspass du lämnar med ett nöjt leende, om du gillar att ta i och är rustad för intensiv träning...

Lika mycket skulle jag behöva ett renodlat flexpass. Flex, precis som namnet avslöjar, fokuserar på rörlighet. Summa summarum vill jag testa alla passen (oväntat) men tyvärr är prova på-passen på ganska dumma tider, vid lunch eller tidigt på kvällen. Några kvällspass finns det dock och om jag inte släpas iväg till Malmö med jobbet, kan gå lite tidigare en dag och missa min favoritspinning en gång borde jag kunna klämma in samtliga pass! Kanske borde publicera mina planerade datum i bloggen och ser vilka som hakar på?

Läs mer om passen här.

6 kommentarer:

Malin sa...

Jag ska testa HIT på söndag då vi är några ledare och funktionärer från F&S i Halmstad som ska testa passet på "hemmaplan" med vår träningsansvarig. Det ska bli väldigt roligt och jag har hört mycket gott om alla tre passen! Spännande.
Tack för en mycket läsvärd blogg!
//malin (medeljympa- och familjeledare F&S Halmstad)

Erika sa...

Vad roligt! Du får gärna återkomma och berätta vad du tyckte :)

Ulrika sa...

Jag vill också testa både HIT och IntervallFlex. Låter bägge två som träningsformer som passar mig. Dessutom är det min all-time-favourite, Robert Udd, som leder IntervallFlex. Kul! Har dock väldigt svårt att få till det de datum som finns. Har bokat in mig på IntervallFlex på torsdag men frågan är hur bra det är dagen innan Bosön-helgen?

Erika sa...

Ja, visst är det han som är grym? Jag hade för mig det! Kanske ska testa det istället för spinningen på torsdag.. Var och när är det du ska gå?

Jag tror det är lugnt med Bosön. Om du inte kör stenhårt resten av veckan innan to (som jag gjorde.. dumt!). Men på fre är det "bara" löpning så jag tror du grejar det som är van att träna mycket!

Ulrika sa...

Ja men då kanske jag ska våga mig på IntervallFlex ändå.. och kanske strunta i dagens planerade dubbelpass istället. hmm.. Jag ska köra kl 18 på Hornstull. Vore grymt om du hängde med!

Erika sa...

Jag följer med!