torsdag 21 oktober 2010

Att äta mat på resande fot

Det är svårt att äta bra grejer när man är på resande fot, precis som jag varit sen lunch igår.  Jag kan äta både hamburgare och pommesfrites ibland, men då vill jag välja själv när. Maten längs med Sveriges vägar är bedrövlig minst sagt! Så på vägen till Malmö igår gasade vi på lite extra istället för att stanna och äta på vägen. Dock behövdes det ett stödfodringsstopp för både oss och bilen. Statoil levererade en korv med bröd och en Pucko till mig. Det fanns banne mig inte en enda nyttig* matprodukt inne på Statoil och att jag kom ut utan bulle, muffin, godis, läsk, risifrutti, fruktyoghurt eller något annat förutom min Pucko kändes ju storartat. Nåt gammalt äpple låg och drällde i en trasig korg förstås.

Här hade det passat bättre med klyftisar till
köttbiten. Träningsläger på Öland i somras.
Väl framme blev det middag på Grappa på Lilla torg. Jag åt en köttbit med sparris och en sallad. Jag kunde ha valt grillad kyckling som inte inkluderade bearnaisesås men jag valde heller inte klyftpotatis utan salladen. Ett plus för en restaurang som har sallad som tillbehör på menyn så att man inte måste be särskilt om det! Klyftisar i all ära men klockan 20 på kvällen efter 6 h i bil med två viloveckor i ryggen, nja. Efter en normal träningsvecka och en aktiv dag, ja varför inte.

Hotellfrukosten på SAS Radison Blu får en tråkig 3:a. Det var egentligen inget fel på den men efter ett väldigt stort och lyxigt hotellrum med stor platt-tv, spejsigt badrum, kontorshörna och en stor dubbelsäng med härliga, vita dunbolster förväntar jag mig lite mer. Det fanns olika sorters yoghurt men bara trist müsli och cornflakes. Visserligen hittade jag linfrön och torkade aprikoser men några solrosfrön och andra frukter kunde de ju klämt fram också. Det fanns bara ett sorts grovt bröd och som smakade rätt tråkigt. Osten var tråkig och bredvid låg några skinksorter jag inte testade. Tomat och gurka. Inte särskilt spännande. Gott med apelsinklyfter och många te- och juicesorter. Men de hårdkokta äggen var inte hårdkokta och äggröran var nästan äcklig. Oljig liksom. De vann trots allt poäng på att det fanns pannkakor men några sådana blev det inte för mig. Sen fanns det bacon och det vanlig köret. Jag jämför med Continental In där vi bodde under SM-veckan i somras. En tredjedel så dyrt rum och nästan bättre frukost, dessutom var allting ekologiskt och på eftermiddagen fanns det våfflor. Hmm!

Salladsbuffén på lunchen var bra. Jag serverade mig själv rödbetssallad och coleslaw och en skål ananasbitar. Till varmrätt fanns det fisk och potatis och nån sorts gris och rotmos. Inte riktigt min grej. Så kom fikat. Faktiskt dagens andra fikabuffé. Jag stod enkelt emot morgonens bullar, aldrig sugen den tiden men på eftermiddagen kan man inte rada upp chokladtårta och vispad grädde! Det är enkelt att välja bort det i butik och så vidare, men parkera framför min näsa och jag äter. Mitt sexpack är inte tillräckligt avlägset för att jag ska motstå enkelt uttryckt.

Middagen vägrade jag låta SJ stå för så vi svängde in på Roberts Coffee. En stor chailatte tillsammans med en macka med chevreost, fikonröra, groddar etc och en yoghurt med hallon i. Bättre än Billy eller Gorby som kock som är de enda SJ anlitar (!) Mackans pålägg var grymt gott men varför har Roberts Coffee alltid så tort och tråkigt bröd?

Väl hemma summerar jag resan som varken särskilt nyttig eller särskilt onytig, förutom chokladtårtan. Med anda ord ungefär som vanligt. Ett träningspass klämdes in på morgonen innan avfärd och det ger jag mig själv plus i kanten för!

Hur äter ni när ni är på resande fot? Är det inte ofta krångligt att få ihop det?

*Näringsrik mat med lite socker och inte bara mättat fett.

1 kommentar:

Karin - FitnessochHälsa sa...

Klurigt det där med att äta bra mat när man är på resande fot. Jag håller med om att maten längs med vägarna är riktigt dålig!

Synd att din hotellfrukost inte var bra. Jag bodde också på Radisson SAS Blu hotell i Tallinn igår och där var frukosten mycket bra!