tisdag 15 juni 2010

"Säg samma sak till dig själv som du säger till andra"

Både jag och cykeln övergår till myskväll nu.

Rubriken är några kloka ord som en kollega sa till mig för några dagar sedan. Det handlar naturligtvis om att ge sig själv lite slack. Jag lider av kroniskt duktig flicka-syndrom och är inte särskilt bra på att gå mig själv slack, vila, cred eller andra självklarheter. Jag gissar att ni är fler där ute som lider av samma syndrom. Gjorde ett personlighetstest en gång och fick svaret "Du anser dig aldrig vara mer än din senaste prestation".

Det är sommar och mitt liv är mer spontant än vanligt. Lyxigt. Inga fasta träningar, matchtider eller annat att passa utan vi planerar vecka för vecka och spelar och tränar så mycket vi vill. Även om det i slutändan blir mer träning än på vintern känns schemat lugnare, märkligt. I dag hade jag inga bestämda planer. Kanske beach, kanske gymmet, kanske cykla. Vore skönt att städa. Det är min tur att fixa mat till jobbet imorn. Jag cyklade hem från jobbet utan att riktigt ha bestämt mig för vart kvällen skulle leda. Unikt för att vara jag vet alla som känner mig!

Det är bara 5 km hem men jag trampade på för fullt och blev ganska svettig. Vardagsmotion med extra allt. Väl hemma ringde bästa kompisen för en snabb update. Sen lagade jag middag till mig själv och fortsatte sen direkt med kollegornas lunch. Tog tag i dammsugaren och städade hela lägenheten till Van Halens Jump och började bli sugen på att cykla några mil när jag var klar, eller kanske köra core-dvd:n, eller kanske både och. Jag kände mina effektivitetsendorfiner flöda! Effektivitet är något jag verkligen går igång på.

När hemmet var tipp-topp satte jag mig ner och stängde av musiken och kände efter (jag börjar lära mig vad jag ska göra!). Jag var trött. Jag ville faktiskt gärna sova konstaterade jag besviket. Då tänkte jag på min kollegas kloka ord, att vad hade jag sagt till någon annan nu? Självklart hade jag sagt gå och lägg dig! Vila och sömn är lika viktigt som träning och du har ju varit i full gång sedan kl 07 i morse. Du tjänar mer på en god natts sömn. Sagt och gjort, både jag och cykeln får vila till imorn. Då ska vi på Triathlonkväll!

Sweet dreams!

2 kommentarer:

Johanna sa...

Vad klok du är! Hoppas att du sover gott! :)

kattenjansson sa...

Braaaa Erika :)