tisdag 15 juni 2010

Cyklocross!

Cyklocross - kan det vara något för mig kanske? Jag gillar cyklar och är sugen på en racer men tycker det är ganska nice att bli lite lerig också. De här cyklarna ser tuffa ut och jag blir sugen på att testa!

Jag har ju redan en Scott Sportser dock och jag undrar hur stor skillnad det är på den och en crosscykel? Den rullar ju bra men har lite grövre däck än en racer - precis som man beskriver crosscyklarna. Min Scott har även stötdämpare. Rullar en cross ännu bättre? Jag vill ha en cykel med bra rull men som ändå fixar lite grusvägar och lera. Värdelöst att vara låst till asfalt tycker jag. Min cykel är egentligen grym, men jag har blivit en sån cykelnörd!

Hittade dessa tider i ett forum:
MTB 25-26 km/h
Cross 27-28 km/h
Racer 28-30 km/h

Jag ska testa ett crosslopp med min darling Scott och tills vidare nöja mig med att köpa handskar och nya solglasögon.

Gillar du också cyklar? Kolla in www.cykelforum.se

Tack Träningsglädje för cyklocross-tipset :)

3 kommentarer:

Träningsglädje sa...

Tack själv för din vidareutveckling, de där tiderna hade jag inte sett. Med en cyklocross kan man sätta på racerdäck väl? Men jag vet inte hur mycket terräng den tål egentligen. Är kanske mest grus? Fast vad vet jag, på cyclocrosssajten gick det väl rätt vilt till?

Erika sa...

Japp, det kan man! Nä det ska nog inte vara ngn svårare terräng utan mest grus och lite gegga... Men som sagt, såg hyfsat vilt ut på sajten! Blir inte riktigt klok på vad skillnaden är mellan min nuvarande cykel och en cross dock, som sagt :)

Maja sa...

Jag älskar min cross! :) Du kan komma och prova om du vill. En cross är som en racer men med lite stabilare ram, inte lika skör liksom, därmed inte heller lika lätt, men tål mer av vardagskörning och precis som du konstaterar bra om du vill kunna cykla på annat än bara asfalt. Hehe... nåt sånt. 10 mil å jag e självutnämnd expert!