fredag 18 juni 2010

Dubbelpass!

Mitt första crosspass har gått av stapeln! I nya sommarbrallor för löpspåret/på cykeln/i sandlådan dagen till ära. Fina va!

Dags att testa två av triathlongrenarna tillsammans tyckte jag. Jag började med en mil cykel från mig ut till Brommaplan och tillbaka. Varje gång är jag lika glad för den fina cykelvägen på bra cykelbanor längs vattnet, flacka men med ett par sega broar. Även om jag lär vara rätt trött på den där turen vid sommarens slut... Trampade på i ett ganska bra tempo men såg det här passet främst som ett testpass snarare än ett försöka få den bästa cykeltiden-passet. 1,2 mil på 33 min är ändå en ganska bra tid jämförelsevis och då stannade jag ändå för vartenda rödljus (olikt mig men jag kan hinta om att det är mycket poliser ute en sån här dag...). Kan det bero på något så enkelt som de nypumpade däcken?

Landade i Karlbergsparken med målet att springa 15 minuter, sträcka oväsentlig. Återigen ville jag bara testa känslan av ett crosspass innan jag genomförde ett riktigt. Hade ju blivit varnad om att benen skulle kännas som stockar etc och att växlingen är bland det tuffaste men jag tyckte utifrån de förväntningarna att det gick väldigt bra. Jag var självklart betydligt tröttare än vanligt men benen kändes helt okej. Jag premiärsprang även mina nya inlägg som jag har investerat 2000 kr i pga mina knäproblem. Kändes väldigt stumt att ha dem i skorna jämfört med den vanliga sulan men att jag får en bättre vinkel i knäleden råder det inget tvivel om!

Slutsats. Måste träna mer löpning och jag hoppas knät håller. Jag cyklar som en gudinna i jämförelse. Då kommer det gå galant i augusti. Jag var bra trött efteråt och stretchade och promenerade hem med cykeln. Men jag känner att jag återhämtar mig snabbt vilket är ett bra betyg! Ska fundera ännu mer på mental träning och hur jag ska tänka när mjölksyran kanske nästan besegrar mig på Västerbron.

Brallorna kommer för övrigt från H&M. Jag gillar färgen skarpt men är skeptisk till kvaliteten. Nåja, man kan ju inte tänka Helly Hansen hela tiden. De var riktigt sköna men man blev ganska varm och rumpan. Andasfunktionen är bättre hos alla andra träningskläder, men söta är de och absolut väldigt prisvärda. 250 pix.

2 kommentarer:

Katten sa...

Bra jobbat Erika! Kul att variera sådär, kan tänka mig att träna så även om jag inte har nån tävling i sikte :)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Vad härligt det låter med kombinerad träning! Och de där byxorna var verkligen jätte snygga!