måndag 8 november 2010

Gymmig

Veckans första träningspass är tränat. Styrketräning på gymmet dessutom. Nu känns det förstås underbart och härligt slutkört och avslappnat, men my god det här kommer att bli ett problem i vinter. Jag är disciplinerad  och rätt bra på att driva mig själv, men styrketräning i gymmiljö är ju verkligen inte ROLIGT. Jag vet inte om jag 2-3 gånger i veckan har lust att göra något jag inte tycker är särskilt kul? Jag får närmast tvinga mig till gymmet varje gång. Jag pinnade fram på löpbandet och blickade mig omkring för att kolla av status på gymmet. Ordet tråkigt dansade runt i huvudet men jag är som sagt inte den som är den så jag satte igång med beslutsamhet. Körde som vanligt fokus på ben (här ska hoppas högt och springas fort!) och väl med skivstången på axlarna började det kännas lite roligt. Och faktumet att Draken på några få gånger har ökat min rörlighet i baksida lår något markant* är verkligen roligt. I och med de här vetskaperna trodde jag det skulle börja bli lockande med gymmet. Men nä. Samma känsla inför varje gång. All annan träning älskar jag, motivation är aldrig och har aldrig varit ett problem men det här satt tydligen hårt åt.

Tips! Svårt att komma iväg? Hoppa i träningskläderna bums du kommer hem så blir det mer givet. Jag hade två timmar hemma för matlagning etc men bytte om direkt, no excuses.

Mycket verkar handla om publikproblemet. Om jag låtsas att jag hade gymmet för mig själv utan en annan människa i sikte. Jo då vore det mindre hemskt... Det funkar bra när man banat in sitt program men att kliva ur sin bekväma låda och laborera med någon ny övning inför ett gäng åskådare, knappast. Men skam den som ger sig! Jag ska boka en gyminstruktion som finfint nog ingår i gymkortet på Friskis asap. Efter fyra gånger behöver jag redan ny inspiration! Och en PT.

Kvällens program
Utfall i smithmaskin
Benböj i smithmaskin (brukar göra dem i omvänd ordning men tänkte att det kan vara smart att byta)
Draken
Enbensböj på bosubull - går fortfarande fantastiskt dåligt.
Chins - hade tänkt hoppa överkroppen i dag due to IntervallFlex imorn men det kanske bara var en dålig undanflykt tänkte jag så jag körde ändå. Styrkeökningen märks snabbt där så det är rätt kul!
20 min Core med GymGlams dvd - magmuskler blir inte trötta, de börjar smärta!

Vill blanda in lite mer axlar och kanske variera chinsen med latsdrag och armhävningar och tusen andra grejer. Rygg är viktigt i alla fall. Tack vare GymGlam, hennes core-dvd och hennes PoWorkout-app kommer jag inte lida brist på coreövningar i första taget dock - tack!

Någon form av informell bicepstävling på
tjejfest som jag förlorade ganska mycket.

* Förut nådde jag inte i närheten ner med ens fingerspetsarna i golvet. Jag hade ca 1 dm kvar. Efter att ha börjat köra Draken får jag snart i handflatan!

6 kommentarer:

annastei sa...

Det där med att byta om är verkligen ett bra tips - det ska ju mycket till för att man ska byta om igen och faktiskt ta av sig träningskläderna, utan att ha varit och tränat först! När jag kör sen yoga på måndagar drar jag alltid på mig yogakläderna när jag kommer hem, istället för att hoppa i mjukisbyxorna som vanligt. Just i yoga-fallet är det visserligen inte så stor skillnad på mys- och träningskläder, men det är ändå en mental skillnad :)

Malin sa...

Gymträning har heller aldrig varit min "grej", det finns så många andra roliga pass att gå på. För några veckor sedan tog jag tag i min kompis/värd på mitt pass, vi skulle till gymmet. Det blev ett låååångt pass med tuffa övningar och en hel del prat och skratt! Passet blev en mix av våra erfarenheter och jag fick en massa inspiration. Jag lärde henne övningar med kettlebells som jag har mycket bra koll på och hon visade mig några maskiner som jag tidigare inte använt (jag är mer typen fria vikter, bollar och liknande). Sedan dess har jag tyckt att det har varit roligt att gå i gymmet (även själv) och den dagen trodde jag aldrig skulle komma. Men det ska mycket till att jag ska tycka att löparbandet ska bli roligt, det finns annat att göra i uppvärmning men ändå springer jag där 10 (långa) minuter som känns som en halv evighet.
Har du tränat med kettlebells någon gång? Om inte, testa det!
Tack för mycket inspiration.
Kram Mailn

Ulrika sa...

jag har faktiskt börjat trivas på gymmet lite mer. Så vi kanske ska börja gå dit ihop? Annars så har jag förstås det bästa tricket av dem alla - börja träna crossfit så får du ordentlig styrketräning medan det känns som du leker. ;-) Ses ikväll! Jag är tokladdad!

Erika sa...

Ja, gymma ihop tycker jag är toppen. Då tycker även jag det är kul :) Vilken plan! Crossfit är grymt kul men jag vill helst inte köpa ett till träningskort och jag behöver ofta träna ganska grenspecifikt eller vad man ska säga, klurigt.

Jag e också tokladdad! :)

Ulrika sa...

perfekt! Då börjar vi med att testa knees to elbows på gymmet ikväll. Före eller efter intervallflexen är dock frågan.. ;-)

Erika sa...

Efteråt kanske? Så att man inte råkar wasta några krafter man behöver till passet :P