måndag 1 november 2010

Erika tipsar: God, snabb och nyttig middagsmat!

Toppen vardagsmat är en kikärtsgryta med kokosmjölk. Går enkelt att svänga ihop och är både god och nyttig! Och rätt vacker!

Kikärtsgryta för fyra personer
1 hackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
2 tomater skurna i bitar - jag bytte ut dem mot en ask vilda tomater i olika storlekar och färger
200 g babyspenat
2 tsk gurkmeja - hade inte hemma men slängde i lite grönsaksbuljong
4 dl kokta kikärtor (på burk eller hemkokta)
2 dl kokosmjölk
salt och peppar

Gör så här
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök några minuter under omrörning.
Tillsätt tomater, spenat och gurkmeja, rör om. Häll av spadet från kikärtorna. Lägg dem i grytan, häll över kokosmjölken och låt koka ihop utan lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Grytan kan kombineras på olika sätt beroende på om man är en kolhydrats- eller proteintyp. Kolhydratstyper kan t ex äta den tillsammans med ris. Jag är proteintypen och åt ett grillat kycklinglår till.

Nu ska jag baka!

Inga kommentarer: