onsdag 24 november 2010

Vinterträning

Inlägg om den älskade snön, träningsflow och så vidare publiceras i strid ström hos mina bloggkompisar och jag undrar om det verkligen bara är jag som är fruktansvärt novembertrött. Jag är trött på kvällarna, nästan jämt. Inte trött som i lite seg utan helt slut i huvud och kropp och ett jag som skriker efter sömn. Hög gå i ide-faktor. Jag har svårt att veta hur mycket jag ska lyssna på kroppen just nu, om jag ska sova eller om jag ska träna. Resten av tiden på året lyssnar jag på mig själv och går hem och sover sådana här dagar. Men nu känner jag ju så fyra vardagskvällar av fem så det håller inte riktigt i längden för jag vill ju inte sluta träna.

Jag har funderat på att träna annorlunda. 50 min promenad till jobbet varje morgon är inte direkt tuff träning men det är nån slags aktivitet i alla fall. Och i dag har jag köpt skor perfekta för ändamålet. Träningspaus? (Dvs bara morgonpromenaderna och beach 2 eller ibland 3 dagar i veckan).

Meningen är ändå egentligen att jag ska vara inne i min styrketräningsperiod nu och bli snabb och stark och inte dra på mig (fler) skador. Gymmet är knökat på kvällarna efter jobbet så jag brukar gå hem och äta och fixa lite och sen glida ner vid 20-tiden. Det kommer inte att hålla för jag är för trött för att vara motiverad den tiden. I måndags somnade jag strax efter 20. Att träna kl 18 känns inte heller görbart med tanke på anstormningen som råder då.

Jag har funderat på morgonträning. Då måste jag vara på gymmet 06:30 för att hinna till jobbet. Kanske inte drömmen för en novembertrött tjej men jag har ändå funderat på det. Det är bara det att precis överallt läser man att styrketräning inte är bra på morgonen utan göre sig bäst på kvällen. Phew. Men det måste ju vara bättre att styrketräna på morgonen än inte alls? Luncherna går också bort pga jobb. Jag har för mycket fasta tider för att kunna flexa som jag skulle vilja med träningen. Det kanske är starta eget företag jag ska göra? Har varit sugen på att skaffa en PT men det kan bli pannkaka också med tanke på status just nu.

Jag är väldigt avundsjuk på alla andras outtröttliga energi och träningsflow. Var är mitt? Hur kan ni vara så pigga? Är ni så pigga? Jag måste i alla fall tänka om och komma på ett nytt träningstänk inför vintern.

Jag är glad för att jag och Ulrika har bestämt träningsträff på gymmet ikväll. Annars hade jag förmodligen inte kommit iväg, i dag heller. Jag tror det kommer bli super med både pepp och sällskap.

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja det kommer att bli super ikväll! I övrigt tror jag faktiskt på att ta det lite lugnare ett par veckor med träningen, för att kolla om det hjälper om inte annat. Just den där tröttheten kände ju jag inför Vasan, oförklarlig men väldigt tydlig. Ville inte träna, men tvingade mig själv att träna vidare för det var ju inget "fel" på mig - jag var ju bara lite trött. Och så sa det pang och jag var halvsjuk i fyra månader..

Och förresten så är det helt ok att inte alltid vara inne i ett träningsflow. ;-)

Katten sa...

Jag är absolut inte pigg och flowig iaf, har haft en kamp att komma tillbaks till ett träningspass efter förkylning. Det är mörkt, det är transport och det är fullt normalt att vara urtrött nu. Jag sover siesta dagligen nästan :)
Ta upp styrkan i januari istället, brukar vara lättare!

Josefine sa...

Ibland så räcker det ju med att släppa ambitionerna i en vecka eller två så kommer suget tillbaka sedan. Nu låter det ju som om suget finns där men tröttheten tar över och då tror jag på lite vila.

Jag känner mig också novembertrött så morgonträning går bort och det gäller att komma iväg efter jobbet även om det är lite folk annars fastnar jag i soffan.

annastei sa...

Jag kan bara hålla med - jag har också drabbats av novembertröttheten. Morgonträning är inte att tänka på, och jag är inte supersugen på att träna nån annan tid heller. Eller, jag kan tycka en massa träning låter kul, men samtidigt så orkar jag inte riktigt... Svårt, men det kan nog vara smart att ta det lite lugnt ett tag.