onsdag 10 november 2010

Min nya terapi

Jag har som bekant (i alla fall för de som känner mig) svårt för att göra ingenting. Ingenting som att ligga och glo på tv eller strosa omkring helt planlöst. Jag vill gärna åstadkomma något, producera något, göra någon nytta, utnyttja tiden! Osunt jag vet men strunt i det just nu. Min nya terapi är att baka!

Jag är inte precis någon matlagerska av rang men jag har börjat tycka bakning är allt roligare och har hittills bakat eget bröd och matmuffins, gjort egna bars och müsli och idag, vilodagen till ära, tyckte jag det var dags för något sött. Det blev kokoskakor! Kokos är något av en passion för mig.

Terapin i alla fall. Man gör något, men i lugn och ro. Det tar den tid det tar och är inget man direkt kan skynda på. Degen ska jäsas, degen ska bakas ut, jäsas igen, vara i ugnen och så vidare. Man kan inte baka effektivt. Man har lugn och ro men har samtidigt producerat något - med sina händer. Händer är viktigt för terapin, att få göra något praktiskt när all min kreativitet på dagarna måste ske framför en datorskärm. Vad är InDesign jämfört med en kaksmet? Det är som att stå i stallet och mocka medans hästarna äter frukosthö - om någon skulle ha testat det.

1 dl havregryn
2 dl kokos
1 dl socker
100 gram smält smör

Rör ihop de torra ingredienserna och rör sist ner smöret. Klicka ner i bullformar (halvfyllda). Grädda ca 20 min i ugnen på 200 grader eller tills de fått fin färg!

Jag lyckades inte skrapa ihop 100 gram smör och slängde i ett ägg som komplement. Vet inte om det är för att jag har varmluftsugn men topparna blev i alla fall klara på 10 min. Så passa dem... Tror det blir en liten kokoskaka efter seriespelet imorn, ägg, havregryn och socker?

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Baka is the shit! Om du vill uppleva total harmoni så rekommenderar jag surdegsbak. En massa tid när man bara måste vänta - gör gott för själen. :-)

Erika sa...

Kan möjligt vara en allt för stor utmaning för mig redan, haha. Nä, jag ska absolut testa det!