torsdag 9 september 2010

Erika testar PoWorkout

Jag är iPhone-kär och gillar prylar och teknik i största allmänhet - särskilt nya - så när ett mail från GymGlam landade med ett erbjudande om att testa nya träningsappen PoWorkout nappade jag såklart direkt. Min dag igår var minst sagt hektisk men jag lyckades ändå tajma in en visit på Stadsbiblioteket där jag fick appen installerad och en påse full med godsaker.

PoWorkout innehåller tolv snabba träningsprogram med fettförbränning och styrketräning. Varje
träningsprogram tar mellan 5-10 minuter. PoWorkout kommer dessutom ihåg vad du tränade senast och fungerar som en liten personlig tränare att ha med sig i väskan. Det är bara att välj träningsprogram och nivå och köra igång.
Träningsprogrammen känner jag bland annat igen från Gymglams grymma core-dvd.


- Det är lättare att lyckas med sin träning genom att satsa på korta träningsprogram som känns lättillgängliga och roliga. Ett träningsprogram räcker utmärkt som träning, men är du fortfarande träningssugen när du tränat ett program är det bara att klicka fram ett till och träna vidare, alla går att kombinera med varandra, säger Susanne Jarl och Caroline Nilsson som har utvecklat appen.


I och med den hektiska gårdagen har jag inte hunnit testa ett helt träningsprogram än men bläddrat runt bland utbudet. Jag tror framför allt att jag kommer kombinera träningsprogrammen i PoWorkout med powerwalks och löpning. Till skillnad från en dvd behöver du bara ha din iPhone med dig för att kunna köra och du behöver inte vänta med att träna tills du kommer in från löpningen utan kan utnyttja en härlig gräsmatta eller skogen för styrketräning. Jag tror också att PoWorkout kommer göra succé i hotellrum runt om. Perfekt som komplement till annan träning när du är på resande fot. Inspiration och träningscoach i handväskan. Mycket bra! Det jag saknar är ett längre film med flera övningar kombinerade till ett program likt Carolines tränings-dvd. Ska det vara bekvämt så ska det vara bekvämt! Å andra sidan kan man ju ta med sig sin MacBook och träna med hennes dvd då.

Förutom appen PoWorkout fylldes min väska med nya hörlurar från Philips, grymt! Precis vad jag behöver. Jag fick även med mig hudvårdsprodukter från KEB som luktar fantastiskt gott och välgörande hudvårdsprylar från Decubal för extra torr hud. Jag fick även bubbligt vatten och en supersmarrig smoothie från Innocent Smoothie Dock missade jag både min kollega Sofia och min granne Katten - dålig internkoll på varandra! Ulrika missade jag också.

PoWorkout släpps i september via App Store på både svenska och engelska. Den har utvecklats av GymGlam/Caroline Nilsson och Sussanne Jarl. Det känns helt klart som en app som det kommer att vara värt att betala för.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Även jag har hakat på att testa appen. Är väldigt nyfiken på att få provträna men just idag är det (ofrivillig) vila som gäller.

Erika sa...

Ja, jag såg att du varit där! Tråkigt att jag missade dig :) OCH Sofia som jag jobbar med OCH Katten som jag bor granne med. Imponerande att jag inte såg en enda :)