Äppelmuffins! Bilden kommer också från mat.såklart. |
ca 15 st
25 g jäst
3 dl vatten, 37 gradigt
1/2 dl flytande margarin
1/2 dl rågflingor
1/2 dl dinkelflingor
1/2 dl vetekli
1/2 dl linfrö
1/2 dl solroskärnor
1 tsk salt
1 tärnat äpple
1/2 dl lönnsirap (Lönnsirapen på ICA Maxi kostade 69 :- och jag stod villrådig över lämplig alternativ sirapsort - jag är ingen bak master precis. Tog till slut vit sirap men brödsirap, är det den mörka alltså, hade tydligen varit mer rätt).
6 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en degbunke, rör ut den med vattnet. Blanda ner margarin, råg och dinkelflingor, vetekli, solroskärnor, linfrö och salt. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt äppeltärningarna, lönnsirap och vetemjölet, arbeta degen ca 5 minuter för hand eller ännu hellre i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter. Fördela 15 st muffinsformar på en plåt eller använd muffinsplåt. Klicka ner degen i formarna. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225˚C. Pensla muffinsen med vatten och strö på solroskärnor. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter och låt sedan muffinsen svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar