söndag 26 september 2010

Outdoor Crosstraining med Scandscape - dag 2


Efter att ha sovit som en klubbad säl i 8 h vaknade jag av mig själv 07:20 på lördagsmorgonen. (Är denna okristliga tid kroppen tycker man kan starta dagen på ett ålderstecken?) Drog på mig de skönaste kläderna jag kunde rota fram ur väskan och knackade på hos Katten. Vi småsprang genom kylig morgonluft bort till stora huset och morgonens "muskelväckning".  En oerhörd mild beskrivning av morgonens övningar om jag får säga det själv. Antonio guidade oss genom ett pass som var en blandning av yoga och pilates och kroppen försökte gärna fly undan. Jag fantiserade om frukost större delen av passet men gjorde även några mentala anteckningar om bra coreövningar.

Sen blev det äntligen både frukost och DN. En perfekt lördagsmorgon med andra ord!  Efteråt gjorde vi rörlighetstester och fick hjälp med att identifiera vad vi behöver jobba mer med. Inga stora överraskningar för min del som redan träffat Soheil men ändå ett väldigt bra inslag i träningshelgen. Det var även spännande att spana in alla andra och lära sig lite mer om fysiologi.




Senare stack vi ut på en till löprunda och värmde upp för intervallträning. Mitt knä ifrågasatte högljutt  hur jag kunde be det om att springa två dagar på raken när det egentligen inte tycker om att springa alls. Plötsligt small benhinnorna på vänster sida också till och jag tuffade på långt bakom de andra. Stigen delade sig och så var jag vilse. Jag promenerade en stund och tittade mig omkring. Försökte springa lite till och fick börja gå igen. Jag var arg. Skitarg. Skitarg på mitt skitknä och på mina skitbenhinnor och på mitt skitlokalsinne och på att jag inte identifierar mig med en person som inte kan springa! Jag hade kunnat gråta så arg var jag. Sen sa jag istället att, ta dig samman kvinna och plocka upp din iPhone's GPS istället. Så jag tog en rask promenad hem och inväntade de andra. Släpp och gå vidare, flytta tankarna till något kul istället för något tråkigt. Det var grymt med en varm dusch och en bra bok i sängen, en dryg halvtimma egen tid. Mys!


Efter lunch och en powernap var vi redo för nya tag. Vi var framme vid min favoritpunkt i Scandscapes program nämligen "Outdoor gym". Ni som var med på Bosön för ett par veckor sedan hade känt igen upplägget. Vi körde 60 min tuff, funktionell träning utomhus med framför allt oss själva som redskap men även rep och bildäck. Alla kroppens muskelgrupper fick sig en rejäl omgång när vi växlade mellan olika stationer på gräset.

Vi avslutade kalaset med ca 200 meters utfallsgång. Benen är min paradgren utan tvekan. Katta gick strax bakom mig och berättade om en studie hon läst om mjölk och styrketräning  och jag glömde ett tag bort hur det brände i benen. Tack Katten! Det var dock riktigt nice att komma fram!



Framme! Det är inte alldeles enkelt att få med mig och Jens på samma bild...

Sen kom resten! Göran hade nog bäst ljudeffekter.

















Vi firade våra framgångar i bastun med balsam och mineralvatten. Glädjen var kort men intensiv när vi såg skylten med bubbelpool. Själva bubbelpoolen var torrlagd. Fail! Uppmjukade och gosiga slog vi oss ner vid middagsbordet och ikväll kom något som kvalar in som min favoritmat på bordet, lammracks med kantarellrisotto. Till efterrätt blev det choklad- och bananpaj och hallon. Vi var rejält hungriga och Soheil tog en repa ut i köket och fixade backning. Jag är ett matvrak bara på kontoret. Den här helgen hade jag kunnat äta hur mycket som helst.


 Föreläsningen efter middagen handlade just om hur man ska äta och dricka för att optimera sin träning. Det blev mycket proteinsnack och idéer på bra mellanmål efter träning.

Tips! Efter träning är det snabba kolhydrater och (snabbt/vassle) protein som gäller. Kolhydraterna behövs för att musklerna snabbare ska kunna tillgodogöra sig proteinet. Undvik att äta fett, t ex nötter, eftersom det bidrar till en ökad GI-effekt och det är ju snabba kolhydrater du vill ha nu!

Under lördagskvällen gick vi igenom våra personliga mål med antingen Soheil eller Antonio. Mina mål att bli en bättre beachspelare som hoppar högt, slår hårt och orkar länge omformulerade Soheil till att bli skadefri och få ordning på knät och att göra en 100% styrkeökning. Ett fantastiskt tråkigt mål om jag får säga det själv men lite positive thinking säger att det andra kanske kommer på köpet. Den klubbade sälen intog sedan åter igen rum 303 i ganska exakt åtta timmar.

Träningsglad Erika och Katt på bilden här uppe!

Scandscape erbjuder speciellt utvalda utomhusaktiviteter i Skandinaviens vackra natur. De erbjuder exklusiva naturupplevelser i skandinavisk vildmark för både nybörjare och mer erfarna äventyrare under hela året. Jag vann en helg med Outdoor Crosstraining fre-sö i Fridfullts blogg med träning, mat och boende. Med mig fick jag ta min kompis Katten.

Inga kommentarer: