onsdag 22 september 2010

NMT på ÖIP!

Lera, väta, svett och mjölksyra. Det sammanfattar ganska bra dagens NMT på Östermalms IP. Jag, Katten, Frida, Lotta och Jens träffades förväntansfulla och även lite nervösa (erkände vi alla) strax före kl 18 i omklädningsrummet som var packat med folk. Antalet NMT:are var ikväll rekordstort och vi tilldelades varsin röd väst som skulle visa att det var vår premiär. Tre grupper, rookie, basic och träning ställde upp på led och vi körde alla i mittengruppen. Röda västar fick inte köra tillsammans utan vi skulle snabbt hugga en grön väst att köra med. Direkt ut ur comfort zone med andra ord. Frida lutar sig åt sidan och säger "Det där är Brutala Bruno, har du hört talas om honom?" Åkej... Vi stack iväg och jag körde passet med Katarina som var snabb och stark och en bra premiärcoach!

Träningen var funktionell och hela kroppen fick jobba samtidigt genom att klättra över staket i intervaller, köra varandra som skottkäror, gå björngång, hoppa fram i armhävningsposition, göra grodhopp, lägga sig ner och ställa sig upp och brottas osv. Vi sprang utan att andas genom munnen, gick jägarmarsch och gjorde olika styrkeövningar. Min favorit var nog att stå stilla i skottkärran medan din partner turades om att släppa ett av dina ben som du istället skulle hålla still i luften. Stabil core och rumpa check! Min paradgren var att springa och på kommando lägga mig ner och resa mig upp med händerna på ryggen. Upp och ner, upp och ner fram över ett fält. Jag var faktiskt allra först! Mindre roligt var brottningsmatcherna där jag fälldes brutalt gång efter annan. Det var inte kul och det var obehagligt att slå i skallen helt enkelt.

Tycker vi grejade passet med bravur och bättre än många gröna västar!

Katten, Jag, Frida och Lotta. Jens var fotograf.
NMT är precis som jag trodde sån träning jag verkligen älskar.  Utomhus, året runt, och funktionell. Gillar att känna lukten av gräs och lera och känna fuktiga hårtestar i pannan. Ungefär som att jag gillar havre, jord och söt hästdoft. Man känner sig helt enkelt lite mer levande då. Ett stort plus var att NMT inte var särskilt militäriskt i negativ bemärkelse. Inget gapande och skrikande i onödan utan bara pepp. Slutbetyget för NMT är en stark fyra. Att det inte blir en femma beror på brottningen och dålig stretch på slutet. Det var inte så jobbigt som jag trodde heller vilket drar ner betyget. Jag hade förväntat mig en högre snittpuls helt klart. Nästa gång blir det nästa nivå tror jag!

Ett lika stort äventyr påbörjades efter passet när vi blöta och hungriga på parkeringen påbörjade projeketet: Få in Erikas cykel i Kattas bil. Observera: bilen var inte en kombi. Humöret var dock på topp och idéerna flera.

 
Katten i bakluckan. Är det här man fäller sätet då?


 Letar inspiration i instruktionsboken. Kolla efter Säten. Tips från coachen.

Efter att ha lyckats fälla sätena, fått in cykeln, hittat en bogserlina, fått fast cykeln och kommit hem återstod bara problemet att få ut cykeln igen...

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Vilka vältränade brudar som direkt börjar prata om att ta den mer avancerade nivån! Bra jobbat! Nästa gång hänger jag med.

frida sa...

Det var skoj och vi borde få en omprövningsgång med lite tuffare workout ;).

MarathonMia sa...

Visst är det härligt att träna utomhus året om! Jag föreslår att ni kommer en onsdagmorgon 06:15 så får du upp pulsen lite - vi behöver fler rappa brudar! (jag är urlångsam och bromskloss, framförallt att resa sig utan att använda händerna...)