söndag 26 september 2010

Outdoor Crosstraining med Scandscape - dag 1

Jag och Katten tog tidig helg i fredags och slängde in varsin träningsväska i bilen och styrde söderut mot Solbacka. Några löpartights hängde på sista minuten torkning i baksätet och efter fikastopp och bilköer var vi framme i ett naturskönt Södermanland och Solbacka. Det var kyligt och gråmulet men på landet är det på nåt sätt alltid vackert, oavsett årstid och väder.

Vi checkade in på den gamla internatskolan som numera är hotell mötte upp Bengt från Scandscape och  Soheil och Antonio som skulle vara våra tränare under helgen. När resterande ur gruppen också övervunnit fredagsrusningens bilköer gav vi oss ut på en första gemensam löprunda i skogen och längs med sjön. Vi sprang på mjuk barrstig och vardagen började sakta försvinna bort ur huvudet. I en brant slänt som gjord för Tjurruset kom jag på mig själv med att kasta en tanke på veckans och nästa veckas jobbprojekt och konstatera att allt det kändes avlägset och just nu inte stressande (som för bara några timmar sedan). Efter två rundor landade vi på bryggan och gjorde enbensböj, armhävningar och chins enligt principen "You go I go" i grupper om tre och tre. Så länge någon i gruppen fortfarande kör ska vi andra köra. Om någon slutar pushar vi honom eller henne att fortsätta och sen pushar han eller hon mig. Till slut pallar ingen längre. Ungefär så.

Göran och Soheil ser pigga och glada ut. Jag ser något mera matt i pälsen ut.

Efter tio armhävningar på tå konstaterade att jag var sjukt svag i jämförelse med mina medkvinnor men sjukt mycket starkare än jag själv trott. Jag har alltid gjort armhävningar på knä. Varför då? Svaret skulle komma på kvällens föreläsning... Chinsen blev en mycket underhållande övning för oss tre tjejer som slutade med att Soheil fick lyfta upp oss och vi själva hålla emot på vägen ner. Det gick ändå ganska dåligt och jag undrar vem som fick kämpa mest egentligen? Vi eller Soheil?


Efter utomhusstretching och dusch åt vi middag tillsammans och pratade om våra personliga mål. Antonio föreläste om hur man kan sätta upp mål för sin träning och hur man tränar skadeförebyggande.

Tips! Ett mål ska vara SMART: Specifikt, Mätbart, Attraktivt, Realistiskt och Tidsbestämt.
Det finns många saker som påverkar hur/när/om vi når vårt mål. Ett av de mer intressanta tyckte jag var "identifikation". En person som aldrig tränat utan alltid varit en äkta soffpotatis kanske faktiskt börjar springa tre dagar i veckan. Personligen har alltså utfört själva handlingen men det betyder inte att personen per automatik har ändrat sin självbild. Han eller hon kanske fortfarande ser sig själv som en otränad soffpotatis som är är lat och slö. Har man nåt sitt mål då? Självbild är viktigt!

Jag har alltid upplevt mig själv som en ganska armsvag person. I mina idrotter är det främst benen som får jobba. Jag har alltid utgått från att jag inte kan göra armhävningar på tå och gör dem alltid på knäna. I fredags gjorde jag 10 armhävningar på tå. Ett av mina mål framöver är en 100% styrkeökning, det betyder bland annat 20 armhävningar på tå. Har du ett SMART mål?

Scandscape erbjuder speciellt utvalda utomhusaktiviteter i Skandinaviens vackra natur. De erbjuder exklusiva naturupplevelser i skandinavisk vildmark för både nybörjare och mer erfarna äventyrare under hela året. Jag vann en helg med Outdoor Crosstraining fre-sö i Fridfullts blogg med träning, mat och boende. Med mig fick jag ta min kompis Katten.

Inga kommentarer: