måndag 22 augusti 2011

Thank god it's Monday

Måndag du är välkommen! En regnig måndag är vanligtvis ingenting jag välkomnar men den här veckan andas äntligen vardag och det är precis vad jag känner för. Mina vardagar är nämligen riktigt bra när allt kommer omkring. Ibland är jag lite besviken på mig själv som inte vill flytta utomlands och jobba eller resa jorden runt i en ryggsäck. Jag gillar verkligen mitt jobb, platsen och huset där jag bor, mina vänner och allting jag gör när jag inte jobbar. Nu har jag förvisso varit volontär i Costa Ricas djungel och burit runt på apor och duschat kallvatten i månader (det var innan den här bloggen fanns) och besökt alla världsdelar utom Australien dessutom oftast med ryggsäck. Jag har alltså rest. Inte varit på semester. Så det kanske är okej att vara nöjd nu. För nöjd är ju just ordet. Jag har förmodligen precis det jag vill ha och vill inte göra några stora förändringar i livet (just nu) och det ska man väl vara väldigt glad över istället för att undra vad som är fel? (Men jag kommer att flytta. Nån gång. Helst till en hästgård på landet. Läs Färingsö).

I alla fall är det vardag nu efter sommar, semester och allt sånt där. Jag har bockat av bad, paddling, hästrygg i Montana, båtar, picknickar, grillkvällar, landsvägscykling, balkonghäng och en rad andra sommaraktiviteter och har (fy skäms eller nåt) saknat vardagen. I helgen var det meningen att jag skulle iväg igen. Den här gången till jämtlandsfjällen med Ulrika för fyra dagars vandring. Men min vapendragare har drabbats av en efterhängsen förkylning och igår insåg vi att vi får rainchecka vår vandring till nästa sommar.* (Eller kan man vandra i oktober? Öppen fråga till Ulrika.) Det lämnar hur som helst en tom vecka åt mig med inte en enda plan över huvud taget. Jag bestämde mig snabbt och enkelt för att viga veckan åt träning och att laga god mat och pyssla om mig själv med yoga och fotbad. Det var faktiskt länge sen jag hade en träningsvecka i ordets rätta bemärkelse. Den goda och bra maten började jag med i helgen eller vad sägs om smoothisar med blåbär, banan, kanel, ägg, jordgubbar, havregryn, avokado och yogurt - fast inte på samma gång, eller müsli med solros- och pumpafrön, nötter och bär, mango och grapefrukt, lammkotletter med färskpotatis, omelett och färskpressad juice eller sallad på babyspenat, mozarellaost, parmaskinka (var i sällskap så fick göra avkall på ideologin), avokado, paprika och massor, massor av annatgott. Och så hallonkesella. Och mera jordgubbar. Träningen då.

Måndag: Stallet. Dressyträning med Zilvano. Kan översättas till ett ben- och corepass för de som inte rider.
Tisdag: Bikramyoga på duCalme

Sen håller jag det öppet några dagar. Jag har att välja på styrketräning, spinning eller mera yoga (kanske ska ha en yogavecka?) och har bokat in mig på lite allt möjligt och så avbokar jag bara det jag inte känner för sen. Jag kan också välja på tennisträning med kollegorna. Jag gör ett avbrott för after work och middag med samma kollegor på fredag och sen ser det ut ungefär såhär:

Lördag: Landsvägscykling
Söndag: Bikramyoga på duCalme

* Det ska ändå regna to-sö i fjällen. Min rygg vill helst sova i sin egen, väldigt bekväma säng nu för tiden. Jag har saknat vardagen. Fjällen står lyckligtvis kvar på precis samma ställe nästa sommar!

Vardag...

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Vandra i oktober säger du. Ja alltså vi kan ju alltid köra en vandringshelg här på de lite sydligare breddgraderna men i fjällen är det kallt då.. och kanske snö. Men häromkring - javisst. Och då kan du kanske få sova i en riktig säng också. ;-)

Erika sa...

Hm. Då sparar vi det till nästa sommar:) Jag är mer intresserad av fjällen än av själva vandrandet :) Här hemma kan man swisha omkring på cykel eller häst!

Lisa sa...

Hej! Vilken blogg! Så himla inspirerande och motiverande. Jag ska själva cykla vättern nästa år och gillar därför att följa din blogg. Och galet snygg lägenhet verkar du ha, kan du inte lägga ut lite fler bilder på den?! Keep up the good work! Kramar

Annika sa...

Ja nåt är ju fel när jag nu går igång mer på inredningsbilder än träningsbilder. Men det kanske är så när man precis köpt ny lya och måste köpa nytt av nästan allt. Det där bordet är riktigt snyggt och absolut en kandidat till mitt vardagsrum också. Tycker du att det funkar till snabbmiddag framför tvn och datasurf också - förutom att vara fint?

Erika sa...

Lisa: Tack! Kul att du gillar den :) Vättern var riktigt kul att köra! Lycka till!

Annika: Det funkar bra till snabbmiddag och fika. Inte testat att surfa "på" det. Jag har laptopen i knät jämt:) Tror inte det är nåt vidare arbetsbord... Glasskivan ligger lös ovanpå.