torsdag 25 augusti 2011

Cykelsvettig

På väg upp efter kvällens 60 minuter Spinning Intensiv funderade jag över om man blir lika svettig av ett spinningpass som av ett bikramyogapass. Förmodligen inte men jag kände mig verkligen dränkt. Svansen var en blöt tova och mitt vita linne för länge sedan genomskinligt. Har inte spinnat sedan i våras utan "bara" distanscyklat på racern. Det märktes. Framför allt märktes det att jag hade laddat med grönsakssoppa, en brödbit och sallad till lunch och ett kokt ägg, en kiwi och en banan till mellis. Det är för lite för mig och jag gick till spinningen hungrig. Det var för sent att fixa något att äta innan och en person sa till mig en gång att man kan träna lite hungrig. Och det är ju bara en timma tänkte jag. Men jag vet egentligen att jag absolut inte kan träna hungrig. Det var länge sedan det hände sist. Minns inte när.

Jag trampade igång och tänkte att det var 60 minuter till turkisk yoghurt, blåbär, banan, russin och solrosfrön plus en riktig middag på det efter dusch. Det funkade ganska bra som motivation. Jag öste på efter bästa förmåga men ibland tog krafterna helt enkelt slut. Det kändes som att det berodde mer på maten än på konditionen. Det var ett bra pass med mycket bra musik, house! Så som det ska vara på spinning enligt mig. Kanske lite enformigt upplägg. Inget går upp mot Adam Andreassons pass liksom! Jag blev lite trött i ryggen av att stå upp. Det har jag inte blivit på spinningcykeln förut men det hör väl till numera. Därför valde jag i alla fall att sitta ner i sista låten som man körde valfritt i. Jag satt ner och maxade allt jag kunde helt enkelt. Imorgon vilar jag. Det ska bli grymt härligt. Jag kommer ändå att träna på en del till nästa kiropraktorbesök. Jag vill lite se vad ryggen håller för utan att justera tillbaka sig. Är resultatet dåligt nästa vecka backar jag och tränar lite mindre till besöket efter det och ser om det funkar. Annars vet jag att det bara är att köra!




3 kommentarer:

Ulrika sa...

Åh vad jag längtar efter den där hungern som man bara får när man tränar ordentligt!

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Kul att du också gillar Adams pass! Han brukar köra tretimmarsspinning för min triathlonklubb:)

Erika sa...

Ja han sa det :) Han bjöd in mig att vara med men jag hade en skadeperiod och sen blev det plötsligt säsong för att köra utomhus. Men det lät jättekul!