onsdag 24 augusti 2011

On fire

Ikväll var det dags för att göra höstentré på gymmet. Har inte styrketränat på riktigt på... länge. Det har varit sommar. Jag har... cyklat racer! När jag la upp planerna för min träningsvecka var styrketräning egentligen inte helt säkert med på programmet men i dag var jag sugen och den oplanerade kvällen till ära fick det bli ett mage- och ryggpass. Med facit i hand kanske inte den smartaste idén när man för tillfället är stammis hos kiropraktorn. Tänkte skippa de tyngsta ryggövningarna och tänka core före abs of steel dock. Gick sådär. Middagen fick bli omelett med spenat och svamp och sen svängde jag förbi Katten och övertalade även henne (in person alltså!) om att följa med till gymmet. En sak står klar. Jag har en helt fantastiskt övertygelseförmåga. Det kan bland annat min chef vittna om. En kollega sa det till mig senast i dag och det är möjligt att även Katten kan skriva under på det. Hur som helst var jag riktigt glad över att få sällskap för hur sugen jag än var på att styrketräna känner jag alltid viss motvilja när det väl kommer till kritan. Jag oroar mig för att det ska vara trångt, att de grejer jag inte vill använda ska vara lediga eller att folk bara ska kolla konstigt på mig. Stora i-landsproblem alltså. (Som tydligen löser sig med sällskap. Tack Katten!). Väl på plats är det sällan några problem och jag tränar på Friskis. Folk kollar inte snett på någon där.


Dagens pass blev lite blandat magmos. Jag försökte få med både djupare coremuskler och lite snyggmuskler. Jag ska trots allt till Dubai i december, knalla runt i bikini och sådär och hur kloka mål jag än har satt upp för hösten är jag också människa. Vi svettades på ganska ordentligt bland pilatesbollar, bosubollar, stepbrädor och medicinbollar. Ganska tidigt kändes dock ryggen rätt konstig. Låsningen och stelheten i vänster satt plötsligt på höger sida? Förmodligen bara ovana muskler som fått börja jobba resonerade jag och körde vidare. Men stelheten och känslan av att något började låsa sig tilltog och jag strök chinsen och dipsen som jag tänkt avsluta med om allt kändes bra. Trist.

Jag borde förmodligen ha lagt av direkt, men när man har bytt om, värmt upp och tagit med sig Katt och har satt igång passet (efter mycket om och men - se ovan) rusar man inte direkt ut igen. Om en vecka ska jag på kiropraktorbesök nummer 3. Det känns ändå tryggt på något sätt. Det värsta som kan hända är väl att han får börja om om att jag slängde förra veckans 600 kronor i sjön. Förlåt ryggen. Hälsotänket kom på kant med Dubai-tänket.  Det står faktiskt inget om sexpack på höstens to do-list.

Nu har jag rollat på Linnex över ryggen och är milt uttryckt on fire. En till två strykningar är egentligen lagom men jag var lite desperat. Svalde en Dikoflenak också. Det här låter verkligen miserabelt. Bättre kan jag! Jag skyller på att höstens mål fortfarande är nya. Matkassen jag kom hem med var i alla fall exemplarisk och jag har sovit fint hela veckan. Alltid något!

1 kommentar:

Katten sa...

Du får sluta vara så tapper, jag trodde typ du var lite stel och öm, inte på värktablettnivå! Krake - *viskar* Ta han om dig!
Och ja, du har en vass övertalningsförmåga och det tackar jag för :)