torsdag 4 augusti 2011

Highlife! Highlife indeed

Igår ringde jag upp min bror av misstag och samtidigt fick jag den strålande idén att sticka ut och paddla. Han är nämligen en paddlare av rang och sommarjobbar för säkerhetsskull i Brunnsvikens kanotklubbs uthyrning. Inte en molntuss hade synts till på hela dagen och jag kryssade genom stan ner till Hagaparken och Brunnsviken, slängde in min väska och hoppade i. Ulrika som kanske skulle följa med hade blivit sjuk och jag funderade på om jag skulle fråga någon annan. Men istället konstaterade jag att jag var ganska sugen på att tillbringa kvällen ensam. Jag gillar att vara ensam rätt mycket.

Vilken ljuvlig kväll! Solen riktigt gassade när jag gled fram över vattnet. Det var bara jag och fåglarna, mest skäggdoppingar, ute och på klipporna trängdes människorna på sina picnicfiltar. Jag hade redan innan bestämt mig för att paddla på lite i dag, även om paddling för mig mest är en skön fritidsaktivitet och inte direkt träning. Men i dag tog jag i lite mer och paddlade ca 5 km på drygt 30 minuter. Varvade ner med en extra liten tur som jag inte mätte sträckan på och lapade lite extra sol.

Såhär såg det inte ut ikväll men det var samma känsla. Bilden har jag lånat från www.kajak.nu

Efteråt var jag inte helt nöjd och frågade om jag fick låna nyckeln till gymmet. Där uppe var det varmt och tomt och jag kände mig riktigt taggad. Jag har inte styrketränat på allvar på ganska lång tid och mina olika skador har satt stopp för mycket. Ikväll kände jag mig för första gången riktigt obehindrad och körde igenom hela kroppen! Utfall, knäböj och tåhävningar till att börja med. Wow! Här står jag äntligen, efter månader av skador och kör djupa knäböj igen! Jag fortsatte med marklyft och stångrodd (ryggen strejkade inte och jag tackade genom att inte lassa på så tungt) och körde axlar efter det. Gjorde några jumping pullups (hej svaghet!), och konstaterade besviket att all träning jag lagt på att göra strikta chins verkar vara som bortblåst. Men ärligt talat, spelar det någon roll? Hittade ett sånt hjul att träna mage med som jag testade och sen gjorde jag lite fler coreövningar på en pilatesboll och med en vikt.

 Jag gör djupa knäböj igen! Det är inte mina vikter på stången än by the way...

Vilka gym har den här utsikten? Här ska jag paddla, styrketräna och basta i höst!


Sen dök pappa upp och jag åt sesamkakor vid vattnet innan jag cyklade hem. Bra dag!

7 kommentarer:

Jonas sa...

Inte din kyl, inte dina vikter... :)

Erika sa...

Haha! Men om du kollar noga på kylskåpsbilden ser du att det är amerikanska förpackningar i det. Och jag äter inte sådär mycket grönsaker!

Och mina ben pallar lite mer än 25 kg i knäböj, faktiskt ;)

Ulrika sa...

Åh vilken kväll! Nästa gång hänger jag mer än gärna med!

Katten sa...

Jag är oxå med på hösthäng om det tar sig den formen!

Katten sa...

Jag är oxå med på hösthäng om det tar sig den formen!

Erika sa...

Givetvis ska ni följa med! Vi ser ut att styra upp en sån kväll å det snaraste. Om vi inte väntar för länge kan vi nyttja min ännu inte använda engångsgrill efteråt :)

Erika sa...

"Vi ser till att..."