onsdag 28 december 2011

Stockholm i mitt hjärta

Stockholm är ju så vackert! I morse tog Stockholm riktigt andan ur mig på väg till jobbet. Klockan var lite före åtta och solen var på väg upp bakom husen. Hela himlen var färgad i guld och svagt rosa på vissa ställen. På vattnet gled änderna fram i par som svarta siluetter och på andra sidan Norr Mälarstrand höll staden på att vakna. Breathtaking som man säger på engelska. Stockholm bjöd på en fantastiskt vacker morgonpromenad.

Jag gick med ryggsäck och med löparskor på fötterna men under dolde sig kjol och min 60-tals outfit. Vi tre som jobbar har MadMen-dag på kontoret och det innebär a-linjeformat, skortblusar, hårband, pärlor, whiskey och middag på Marios ikväll. I ryggsäcken låg mina träningsgrejer. På lunchen blir det Marit Björgen-intervaller. Jag vet inte om man sprang så mycket intervaller på 60-talet men jag kör på ändå.

Jag hade tänkt köra ett funktionellt gympass igår kväll med utfallsteg och mycket core och rehab men när jag kom hem från jobbet var det som att någon slagit en sten i huvudet på mig. Efter att ha slängt in halloumin och avokadon i kylen somnade jag i soffan (klockan sex!) fortfarande i tron om att jag skulle träna efteråt. Men när jag vaknade frös jag och var hungrig och efter varm dusch och middag var inte träningssuget enormt. Det kändes både tråkigt och lyxigt. Jag somnade strax innan tio och fick mig en 9-timmars natt. Jag vill gärna ha fler sådana, helt fantastiska! Varför jag var så trött vet jag inte. Kanske bara för att jag precis genomlevt årets absolut mörkaste dagar. Det tar väl på krafterna.

1 kommentar:

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Kul - jag morgonpromenerade också längs Norr Mälarstrand (dock bara en kort bit) i morse. Det var verkligen jättevackert :)