lördag 24 december 2011

Julafton!


Så här på kvällskvisten summerar jag en fantastisk julafton. Jag är i norraste Norrland och har firat med familjen och släkten. Nästan 100 mil norrut ligger vit, fin snö och solen har strålat i dag. De tre timmar den har varit uppe. Jag känner mig lyckligt lottad. Efter julfrukost och paketutdelning tog jag med mig skidorna ut i spåret. Osäker på var jag skulle och om jag hade vallat rätt gick något tveksamt iväg med knarrande steg i vintersolen. Grisberget visade sig från sin bästa sida och jag värmde upp med en 5 kilometersslinga. Lite dåligt fäste hade jag allt, förvisad till min tejp, men det fick duga. Jag var glad att det gick så bra som det gjorde eftersom mina förväntningar på före, valla och lokalsinne var obefintliga. Jag får kleta på mer tejp till imorn. En halvmara på Svalbard känns plötsligt ganska lång igen... Ulrika säger att det är en kuperad bana och pappa tror inte jag ska vänta mig några lyxsspår på Svalbard och tycker att jag ska skaffa rejälare skidor, ta ledigt i mars och hårdträna på lämpligt ställe. Kanske köper jag i alla fall nya skidor och ser till att få hjälp av ett proffs med vallningen innan start. Lyxigt vore att som här, bo i stan, i hus - och ta skidorna under armen och sticka ut i skogen och kunna åka.

Jag hann bara komma in, äta lite och duscha innan vi packade in oss för att åka och fira jul med resten av släkten, Kalle Anka, glögg, pepparkakor, ett stort julbord, fika och mer paketutdelning med tomte och släde. Nu ligger alla utslagna i varsin soffa och jag ska nog snart göra likdant. Imorn blir det mera skidor!

3 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Åh vad härligt det låter!

Önskar dig en God Jul! :)

Ulrika sa...

Jag tror du fixar halvmaran på dina skidor också! Såå stor skillnad är det inte. Träna på bara.. det är liksom det som är hemligheten. ;-)

Fitnesscoachen sa...

Härligt jobbat! God fortsättning på dig!