fredag 30 december 2011

Mot Grövelsjön

Om ett par timmar sticker jag till Grövelsjön. Det ska åkas längdskidor och firas nyår till fjälls. Jag är så fokuserad på skidåkningen att jag nästan glömt bort att det är nyår mitt i allt också. Längdskidor är inte min paradgren. Jag skulle gärna vara lite vassare men utförsåkning är så mycket roligare. Det vore praktiskt om det snöade lite mer i Stockholm så kunde man åka på flacken här (bra träning, komma ut i naturen osv) och utför när man väl är i fjällen. I april ska jag åka Svalbard Skimaraton så jag måste oavsett öva. Har ingen koll på valla och är måttligt intresserad av det böket. Jag åker på så kallade vallningsfria skidor men som ändå är glidvallade och fästzonerna är tejpade. Borde funka för en rookie som jag.

Jag har packat fler underställ än självaste Anna Haag men dom blir ju äckliga med en gång och när Craft sponsrat mig med så många måste man ju utnyttja det! En stor väska blev det ändå trots att underställ inte tar någon plats och jag i övrigt packat minimalt. Ett par mjukisbrallor och en collegetröja till kvällarna och en klännings till nyår. I övrigt bara skidgrejer. Och nötter, torkad frukt och mjölkchoklad! Och böcker.


Rotade efter bra strumpor i min överfyllda träningsgarderob och hittade ett oanvänt par av de här supersköna strumporna från Craft. Tydligen specifika för längdskidor också. Perfekt!
Jag hade planer på ett träningspass på gymmet i morse men jag valde sovmorgon istället. Det är nåt med det här mörkret på sistone som gör att jag tappar massor av energi. Jag blir lite stressad av det men samtidigt ska jag ju åka skidor i flera dagar nu och det har ju trots allt vänt och dagarna blir ljusare även om det tar tid. (Lunchträning verkar vara bästa grejen! ) Det har blivit en lugn vilovecka och i dag blir det en tvärstill dag på tåg norrut men det är som det är och jag orkar inte riktigt jaga upp mig. Sovmorgon till halv nio var fantasiskt!

1 kommentar:

Malin sa...

Jag vill också vara craft-sponsrad!

Har kikat på deras underställ men har hittills varit lite snål...

Låter som en härlig skidtripp du har framför dig, så inte stressa för inställda träningspass!

Gott Nytt År!