torsdag 8 december 2011

Jillian Michaels

Min promenadsäsong har börjat och därmed också mitt radio- och podcastlyssnande. Jag läser tidningar och magasin och tittar på nyheter, kulturnyheter och debattprogram hela året men lite mer fördjupning blir det ändå på vintern med (oftast) en timma P1 i öronen på vägen till jobbet. (Nä jag cyklar inte med hörlurar och det tar i alla fall bara en kvart). Ibland växlar jag med en sommarpratare. Nu tänkte jag testa Jillian Michaels, lite efter att den största hypen har lagt sig kanske men ändå. Det visade sig att det finns hur många avsnitt av Jillian Michaels show som helst att lyssna på. Jag letade runt inne på iTunes och laddade ner hennes app. Döm av min förvåning när jag läser "Isolating a muscle is one of the keys to create a sculptured physique. While many arm exercises can be done standing, doing this seated reduces the chance that you will use your torso to do the work." Vad i hela friden! Det var det mest omoderna - och felaktiga enligt mig - jag har hört på länge. Från Jillian Michaels dessutom. Kanske är hon bättre på viktnedgång än på träning men av hennes egen look att döma verkar hon ju göra ganska många saker rätt.

Ändå radades mina fördomar snabbt upp och jag bestämde mig för att signa upp mig på hennes "online guiding". Jag ville kolla vad det här är för nåt som så många människor har blivit hooked på. Man fick fylla i längd, vikt och ålder, hur mycket man tränar i dag, eventuella skador och vilken typ av träning man gillar. Man fick även fylla i sina mål (toning, weight loss, both) ev kg man ville gå ner mer precist. Svaret jag till slut fick löd "Your current weight is too low for me to recommend that you lose weight. (Jag drog till med minus 3 kg, jag skulle fortf falla inom ramen som normalvikig utan problem) I designed my online program to help real people lose real weight." Det var en jäkla tur för Jillian. Visst har jag många mål med min träning och hon har säkert tips att ge men vara med i hennes viktklubb (verkar snarare vara det än en träningsklubb) fick jag inte. Signade upp mig på två nyhetsbrev istället och ska se vad hon går för.

På vägen till jobbet imorn tänkte jag lyssna på någon av hennes podcasts. Nån som har någon favorit med Jillian?

2 kommentarer:

Träningsglädje sa...

jag tycker hon är mkt bättre när hon pratar än när hon tränar. för träning gillar jag bob mer. men hon har ett vettigt tänk kring allt det mentala som jag gillar. och sedan är det rätt roligt och ironiskt att hon typ "hatar" att träna. jag gillar många av hennes podcasts, sök på "jillian" på min blogg så dyker några exempel upp. t.ex. chemicals vs. calories - den var bra!

Löpning & Livet sa...

Ärligt talat är jag inte särskilt insatt i Gillian, men det lilla jag sett skiljer sig en del från mitt eget synsätt. Såg btw ett yoga-klipp med henne för ett tag sedan. INTE så värst yogiskt..