måndag 19 september 2011

Seriespel i sandlådan!

Seriespelet i sandlådan är igång! Jag tycker att jag och Sara spelade bra igår men tyvärr räckte det inte hela vägen. Det blev en förlust och en oavgjord match och det är jag såklart inte nöjd med. I den första matchen började det jämt men sen drog motståndarna ifrån. Vi vann tillbaka serven och så var det vår tur att dra ifrån. (Det var jag som servade!) Vi plockade riktigt många poäng där och det satte snabbt motståndarna lite ur balans. Självklart fortsatte jag att serva på samma tjej då... Alla vet att det är mentalt jobbigt om man börjar missa och fortsätter att få all serve på sig. De kom ikapp en del men vi avgjorde ändå första set då de gjorde några fler misstag än vad vi gjorde. I andra set verkade vi ha tappat allt fokus och vi fick inte riktigt till det. Det var hela tiden något som strulade och de vann setet med stora siffror.  Trots att det svängde ganska mycket kändes det som en ganska jämn match. Det var många, långa bollar i första set och konditionen och orken ställdes helt klart på sin spets. Svett.

Nästa match var också jämn men vi lyckades aldrig riktigt avgöra. Mottagen var bra, passen okej men anfallen ganska dåliga och lätta att försvara. Det kände som att motståndarna vann på våra misstag mer än att de var bättre oss - en alltid lika trist känsla! Deras anfall var egentligen inte svåra men jag och Sara var för slarviga och stressade. Andra set fick vi inte spela klart på grund av tiden. Tidigare serier har vi alltid spelat klart men nu ville inte motståndarna det (som ledde...) och då var det bara att anpassa sig då reglerna ändå är sådana. Nästa vecka kommer vi igen! 

Jag och Sara är helt nya som lag och Sara är riktigt kul att spela med. Vi har en riktigt bra inställning tycker jag, samma ambition och fattar varandra trots att vi är ganska olika (host) så jag tror det kommer bli fler poäng kommande veckor! Jag har ju faktiskt inte spelat på riktigt sen i februari heller så man får väl ge sig själv lite slack.

Bra saker vi gjorde
Vi slet på varenda boll och gav aldrig upp. Vi var ganska snabba också.
Vi hade bra servar och bra mottag. Allt börjar ju ändå med mottaget.

Mindre bra saker
Vi slarvade med passen. Få pass var egentligen riktigt bra vilket gör det svårare att anfalla.
Jag var dålig på att vänta i anfallet och hamnade för ofta under/framför bollen och fick varken bra ansats eller träff. Enkelt att försvara.
Vi snackade bra med varandra men måste hjälpas åt och tala om var partnern ska placera bollen, om motståndarna backar från nät osv. Dumt om man tror att man måste shotta över ett block och så har motståndaren redan backat...

Efteråt hade vi en timmas paus och laddade med gott krubb och analys av våra två matcher. Timman gick fort och sen väntade 1,5 h träning. Lämpligt nog tränade vi anfall, anfall och anfall. I dag med boll och mycket spel! Rasmus är en GRYM tränare och jag fick några tips om mitt armdrag jag aldrig hört förut. Det kändes som att jag blev 10 gånger bättre direkt och nu vill jag spela mera! Just i dag stapplar jag dock fram med träningsvärk i varenda muskel. Det var länge sen. I dag vilar och äter jag.

Sara äter pasta och kyckling med grönsaker efter seriespelet och innan träningen.

Jag åt chevretoast och blev bjuden på hallon och banansmoothie.
Då blir man såklart lite gladare igen!

Inga kommentarer: