fredag 30 september 2011

Blueberry - I'm in!

Jag hade helst inte velat skriva det men jag måste erkänna att jag nog har blivit medlem i Blueberry Lifestyle-sekten. Jag har alltid halv-gillat Blueberry men tyckt att det varit löjligt dyrt. Jag har ätit deras wraps ganska länge och tyckt att de har varit helt okej. Lite små, inte jättemättande och ibland onödigt konstigt innehåll och konstiga smaker. Blueberrys mat ska vara näringstät och då ska man behöva äta mindre sägs det. Jag vet inte. Jag har hög ämnesomsättning och jag äter mycket, oavsett. Men smoothisarna har jag alltid älskat och det är dom jag har hållt mig till.

 
Eftersom wrapsen inte imponerade jättemycket testade jag en soppa för några veckor sedan. Den med linser och quenoa. Den var förvånande god och mättande! Till soppan fick man bröd och hummus. Hur gott som helst och jag åt en likadan veckan därpå. Nästa gång testade jag den med rödbeta i. Precis lika god. Till efterrätt åt jag en "chokladboll".  Där någonstans blev jag hooked, även om jag älskatsmoothiesarna längre än så.

I onsdags på väg till Berghs plockade jag upp just en smoothie och så fick det följa med en muffin i påsen också. Jämfört med en vanlig muffin var den väldigt... tung! Det märktes att den här innehöll något mer än vetemjöl och socker. Godbiten var gjord på bovete, blåbär, kanel och massor av andra nyttigheter och goda grejer som jag inte minns på rak arm. Den var inte särskilt söt och funkade utmärkt som ett mättande mellis. Jag åt först halva och ett par timmar senare andra halvan. Jag är sååå hooked på den där muffinen nu så ni kan inte ana! Plötsligt betalar jag glatt en massa pengar för allt gott jag hittar på Blueberry.

Till saken hör att jag försöker ha en sockerfri* vecka. För en fikagris som jag är det helt klart svårt. Jag är ingen sucker för godis, chips, läsk eller glass. Glass är gott men fikat spelar i en helt annan division. (Godis äter jag sällan och läsk dricker jag aldrig, jag gillar det inte). Jag skulle enkelt kunna fika en kanelbulle eller lite kladdkaka varje dag. Eller varför inte två gånger om dagen. I gymnasiet gjorde jag det också och i perioder de senaste veckorna har jag gått all in på fikandet. Det blir så när man bakar kladdkaka och har vispgrädde och hallon hemma... Nu försöker jag lägga av för det är inte nyttigt med så mycket socker för någon. Ibland känns det som att det skulle vara enklare om jag var tjock, om jag var väldigt trött eller hade ett väldigt ojämnt humör. Egentligen känns inte sockret som något problem. Jag blir bara sugen på eftermiddagarna och en bulle räcker. Men jag vill helt enkelt inte vara beroende av något. (Jag dricker ju inte ens kaffe - jag gillar inte det heller). En vecka ska väl gå tycker jag. Om jag vaknar på söndag morgon utan att ha fikat än har jag grejat det. Jag tror det kommer funka tillsammans med goda smoothies och muffins från Blueberry.

*Socker som i fika etc. Jag äter kolhydrater som vanligt men mina "vanliga" kollisar är företrädesvis långsamma - utom nödpastan i går - men ni hajar.

3 kommentarer:

Träningsglädje sa...

så det kan gå!

Helena sa...

Blueberry....jag har varit fast länge. Min bästa drugstore. ;)

Snabbare, starkare, snyggare sa...

De första dagarna utan socker är värst, definitivt! Sen blir det bara lättare :)