söndag 5 december 2010

Vinterlöpning


Blev så inspirerad av Ulrikas löpinlägg att jag också var tvungen att dra på mig löpmunderingen (något vinterjusterad) och mina löpdojor. Icebugs är tydligen vad man ska ha på fötterna såhär års men mina vanliga fick duga. Efter middag hos Ulrika igår kväll som jag somnade efter klockan 02:25 (!) såg jag i morse att Ulrika var på väg ut i löpspåret redan 09:30 så jag fick bråttom iväg när Idol-reprisen var till ända. På väg ut i snön påminde jag mig själv om att jag egentligen inte gillar löpning men ibland får jag mina ryck när jag tycker att det vore skönt och i dag var just ett sådant ryck! Det var lite moddigt ute eftersom temperaturen bara låg runt nollan. Jag halkade ner i Karlbergsparken och började springa. I parken var det mycket mer snö och det var ganska knepigt att ta sig fram. Det blev bra benjobb och lite extra fotarbete! Kom på halvvägs att jag inte sprungit sen benhinnorna la av men det gick fint. Blev en ganska kort runda innan jag vände hemåt igen. Jag var mest ute efter lite frisk luft och svett i pannan. 3 km löpning och 3 km snabb promenad.

Väl hemma kompletterade jag med lite rygg- och bålträning. PoWorkout visade vägen med programmen "stark rygg" och "elegant hållning" och dag två i första veckan av decemberutmaningen är avklarad just in time. 10 armhävningar på det och sen fick dagens träning duga. Man kan ju inte köra på crossfitnivå varenda dag,


På fötterna i dag hade jag kanske de skönaste strumporna jag har haft på mina fossingar! Jag tyckte inte de såg särskilt märkvärdiga ut när jag tog ut dem ur förpackningen men ack vad skenet kan bedra. Strumporna sitter som om de vore formsydda på foten och är hur mjuka och gossiga som helst. Dessutom andas de helt perfekt. Strumporna kom i ett paket från Craft. Mmm!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Kul att kunna inspirera. Och visst var det skönt! Ibland är inte löpning så dumt ändå..