onsdag 22 december 2010

Friskis Community VS FunBeat?

Jag funderar på att flytta min träningsdagbok från Friskis community till FunBeat. Framför allt för att jag då kan dela min träning med många fler eftersom Friskis dagbok är begränsad till de som tränar på just Friskis. Det är ganska enkelt att importera min träning till FunBeat men jag är så Friskis-lojal att ett avsked känns lite sorgligt. Är jag dessutom så intresserad att dela min träning med andra? Jag reggar egentligen min träning mest för min egen skull. Och mitt minne av FunBeat - jag har ett konto - var att det är ganska rörigt.

Ni som använder FunBeat, är ni sådär sjukt nöjda att det är värt att byta? Jag tror det är ganska likt Friskis community.

10 kommentarer:

Träningsglädje sa...

jag gillar funbeat, men har å andra sidan aldrig testat friskis. och om det bara är för ens egen skull spelar det kanske mindre roll. det jag gillar med funbeat är att man kan se många olika slags statisik, t.ex. jämföra träning per månad och över år och regga intensitet också. det som är rörigt är själva diskussionsforumen. de håller jag mig oftast borta från. :)

Erika sa...

Ah, men det låter ju exakt som Friskis! Tack för input :) Får fundera över om jag vill samspela mer med träningskompisarna. Jag har ju trots allt en BLOGG redan :)

Johanna sa...

Jag har också Funbeat och är mycket nöjd! Har inte heller testat Friskis... men det roliga med Funbeat är att ge/få kommentarer på träningspass och att få pepp/inspiration och push i baken. Dock fungerar säkert/kanske din blogg på samma sätt? :) (jag har ju ingen träningsblogg så Funbeat fyller den funktionen för mig)

annastei sa...

Heh, jag kan visst inte bidra med så mycket nytt här... Jag använder också Funbeat och är nöjd, men har å andra sidan inte heller testat Friskis variant. Diskussionsforumen är bra när man söker info om nåt speciellt, men i övrigt använder jag dem inte alls.

Fast om man träningsbloggar och vill ha senaste träningen på bloggen så kan man peta in ett RSS-flöde, så det man reggar på Funbeat dyker upp automatiskt typ i sidospalten. Kan vara användbart, men sånt kanske finns på Friskis också, vad vet jag :)

Malin sa...

Jag använder FunBeat och tycket att det är väldigt bra. Själv är jag en riktig "friskisnörd" *ler* men jag har aldrig testat träningsdagboken där. Jag tycker inte att FunBeat är rörig utan den fungerar väldigt bra för mig. Personligen vill jag inte dela med mig av all min träning och har därför valt att den ska vara "privat" vilket jag tycker är en bra inställning, att man kan välja själv. /malin

Ulrika sa...

Jag har ju faktiskt testat båda men gick tillbaka till funbeat just pga att jag har fler träningskompisar där. Är ingen större skillnad på dem men jag gillar funbeat lite bättre. Är det lätt att importera från Friskis säger du? Jag har nämligen ett hål min funbeathistorik på nästan ett år..

Sofy sa...

jag har funnbeat men orkar aldrig använda det särskilt länge i stöten... jag bloggar om min träning, det får räcka, på någe sätt. Särskilt nu när jag egentligen inte behöver någon överblick, mer än den jag kan se i min egen kalender - och när jag inte "elitar". och så är jag alltid mer intresserad av framtiden än historiken och är ingen sucker för massa fakta, oavsett om det är träningsrelaterad sådan.

Erika sa...

Det där RSS-flödet låter ju kul! Klart en anledning till att testa Funbeat. Resten tror jag Friskis har samma av, hela gränssnittet är väldigt likt.

Dagboken blir på nåt sätt en del av framtiden, om man mår jäkligt bra eller ganska kasst kan det vara intressant att se vad som tog en dit! Jag gillar alla typer av listor, diagram och tabeller dessutom. Dagboken är även bra för att se svart på vitt hur mycket man tränar. Ibland känns det som lite fast att det är tvärt om. Men till det kan säkert en vanlig kalender duga också!

Det finns en funktion i Friskis community där man kan importera/exportera träning. Riktigt smidigt!

Katten sa...

Jag har haft funbeat och tycker det är bra - dock har jag inte reggat sedan oktober tror jag, men det beror ju på mig och inte på forumet som sådant :)
Kom dit så ska jag också köra igång igen :)

frida sa...

Funbeat helt klart! Tanken slog mig igår varför du inte har den. Tycker det är skoj att se andras träning och kunna gå tillbaka och se sin egen.

God jul och Fjällnäs låter fantastiskt!