tisdag 28 december 2010

En billig livförsäkring

Jag testar ryggskydd på Stadium. Bilden kommer
från Sofy och Uppochhoppa.se
I dag på lunchen köpte jag nytt ryggskydd till skidbacken. Det gamla är trasigt och för litet. Med mig hade jag Sofy, min kollega och skidproffs med SM guld i bagaget. Jag fick åka skidor i butiken med Sofy som befallde mig att ställa mig i störtloppsposition. Det var underhållande och jag behöver nog finslipa min störtloppsteknik en del...

Jag köpte ett ryggskydd från Head som man sätter på sig som en väst. Jag tycker det satt bättre än skydden utan väst. Med sina 1200:- var det varken det billigaste eller dyraste skyddet men det satt skönast och uppfyllde de krav jag hade. Man vill ju helst inte känna sig som en sköldpadda i backen.

  • Ryggskyddet ska vara lagom långt. Du ska kunna böja huvudet så långt bak du kan utan slå i skyddet. Då kan det göra mer skada än nytta!
  • Du ska knäppa skyddet runt midjan och ingen annan stans. Om det inte fäster där du är som smalast kommer det att åka upp ändå. Det är oerhört irriterande att standardmodell är samma sak som killmodell. Manliga normer bah! Killar har ju ingen midja. Det här skyddet satt okej om än inte 100% men däremot finns fästen att sätta i brallorna. Smart!
  • Jag köpte storlek S. För personer upp till 165 cm. Jag är 177 cm. M blev istället som att åka i tält. Som vanligt är storlekssystemet klart förvirrande tycker jag så prova noga!
På vägen ut högg jag en cerise fleecetröja från Everest som passar finfint under min vita och cerisa skidjacka! Kan man äga får många fleecar? Svar nej. Jag har tunna och tjocka, med och utan dragkedja, med och utan luva osv.

Inga kommentarer: