söndag 17 juni 2012

Eld i benen!

Äntligen. Hela förra veckan gick jag och var sugen på knäböj, djuuuupa! Det kan ju för ganska många tyckas vara en konstig grej att gå och vara sugen på men ni som läser den här bloggen rynkar nog inte på näsan. Så ja - trots sommarsäsong och att jag som sagt verkligen föredrar att träna utomhus då lockade dom där knäböjen. Stabiliserande övningar för knät lockade också (behöver dom!), träning för axlarna och så core. Livet har kommit emellan flera dagar (som ni kanske har märkt på min uppdateringsfrekvens här) och dessutom har Maria varit hemma från Italien i några dagar. Istället för att träna har jag därför "tagit hand om livet" samt avnjutit kylslagna picnicar, hejat fram Sverige i fotbolls-EM (som ju spelar sämre än jag och Sara i gruppspelet!) och druckit rosa drinkar i vår  tidigare stammisbar. Men i dag! Efter en lång söndagsfrukost i soffan med Jens travade jag ner till vikterna.

Jag var som sagt sugen på mycket men bestämde mig för att köra tre grejer för benen med fokus på balans och stabilitet och tre grejer för coremusklerna. Det resulterade i:
  • Baksida lår i maskin med ett ben i taget (var sugen på enbensmarklyft också men fegade ur på tekniken)
  • Ufallssteg med en kettlebell på rak arm ovanför huvudet
  • Enbensknäböj på bosuboll - nu hade jag eld i benen(!) Ni vet den där brännande känslan när man inte vet om benen kommer kunna hålla emot om man böjer på dem. Skrattretande med tanke på vad jag gjort... #varit borta ganska länge från gymmet men kört med samma vikter som sist*
  • Situps på en bosuboll + en båt på slutet. Tre varv så.
  • Tre stycken plankor
  • Knees to elbows - fuskvarianten. I chinsräcket precis intill hängde en relativt muskulös alfahanne. Han gjorde inte särskilt många chins i följd, max fem tror jag, men helt plötsligt verkar han komma på att han ska stila för den svaga stackars kvinnan intill och börjar svinga knees to elbows i räcket. Jahapp. Hade lust att säga att han inte imponerade över huvud taget på mig. Kvinnor som Ulrika imponerar mer när de gör liknande grejer. Gäsp.
Nu har kört en varm dusch och gjort en hårinpackning, ätit gröt med äppelmos, mandlar, linfrön och havremjölk samt ett par ägg och tänkte kanske ta en tidig powernap innan jag fortsätter med livet. Ska iväg och fika på Karolinska sjukhuset.

Om jag är sanslöst effektiv kan jag nog hinna med lite mer ben samt överkropp innan midsommar.

Vad gör man inte för sin bästa (fotbollstokiga) vän? Jo man kollar fotboll på O'Learys och spökar ut sig i gult och blått!

* Sist jag var på gymmet var i mitten av maj. Sist jag körde ben med vikter var den 10 april! Lite benstyrka blev det i maj och sen har jag givetvis cyklat massor och spelat massvis med beach. Men ändå. Faktumet kändes.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Du är gullig du!

Jonna sa...

Härligt, kul med styrka... nu blir jag mer gyminspirerad!

Snygg fotbollsoutfit!

Marliina sa...

:) Sötaste outfiten på länge :))