fredag 8 juni 2012

Den bästa tiden är nu!

Sommarledig!
Just nu känns det som att jag inte tränar alls. Jag gör bara sånt som är roligt och hoppas på mycket sol och lite vind* mest hela tiden. Måndagar och onsdagar är vigda åt beachvolleyboll-träningar och nästan varje helg framöver spelar vi turnering. Oftast blir det träningsspel nån mer dag i veckan också. Med andra ord ligger jag egentligen inte ett dugg på latsidan och det är en ganska skön känsla att ha släppt gymmet helt och bara fara runt med sin boll. Det är som ett slags vuxet sommarlov** med långa ljusa (om än inte så varma) kvällar. Jag njuter! På ett ungefär blir det ca 10 timmar boll på en vecka. Och utöver det tillbringar jag ganska mycket tid på cykeln som transport eller träning. När jag är "ledig" trivs jag i kajaken.

Med andra ord är tränings- och aktivitetstimmarna som högst på sommaren fast att det känns precis tvärt om. Får jag välja är det precis så jag vill ha det också.

Träningen är alltid rolig men vinterhalvåret går ändå aldrig att jämföra med sommaren. Jag tycker om att styrketräna. Yoga är verkligen både utmaning och njutning och jag springer gärna intervaller och provar på nya idrotter. Jag älskar snö och utförsåkning! Men på hösten och vintern är allting mycket mera uppstyrt och som en enda lång förberedelse. En förberedelse för att vara mjuk, stark och rörlig till sommaren och då kunna ta sommarlov och bara vara i sanden eller sitta på cykeln och ha galet roligt. Det har jag just nu! Det är nu man får payback för all styrka och rehab för knän och ryggar liksom. Det är jag värd!*** Efter Norrköping i helgen (som även inkluderar helhelg med Katten!) väntar turnering i Uppsala nästa. Sen blir det roadtrip till västkusten med favorittjejerna och favoritkillen och långhelg och stor turnering på Skrea strand. Till och med på midsommar kommer det att finnas en beachplan. Det är nog helheten som gör det. Gilla livet!

*Gemensamma önskningar för både beachspelare, cyklister och kanotister
** Jo jag jobbar heltid och mer under tiden
*** Men - jag borde slänga in ett helkroppspass i veckan på gymmet även under sommaren. För att underhålla det jag byggt upp. Svår grej, när jag inte spelar eller cyklar vill jag ju helst vila benen. Det vore enklare om man inte heltidsjobbade och kunde sova istället för att jobba...

2 kommentarer:

Uppochhoppa sa...

Superhärligt är vad det är! Så kul att du kan köra på med beachen o att det är bådehelkul och du är hel igen!

Malin sa...

Låter som det ska vara :D Det är nu man kommer UT!

(- det där med att jobba mer än heltid, folk brukar fråga mig hur jag orkar/hinner men jag tror du också brukar få den frågan va...?)