lördag 12 maj 2012

Body Geometry Fit

I går eftermiddag gjorde jag en Body Geometry Fit på Cykloteket. En två timmar lång konsultation resulterade i att vi justerade både styre, klossarna på pedalerna och till viss del sadelns position. Vi gick ut hårt och ökade när jag fick börja med att mäta min rumpa! Varje kvinnas stora dröm... Jag kvalade i alla fall in för att få behålla nuvarande sadel och behövde inte byta till en bredare. Sen mätte vi styrka och rörlighet på alla möjliga och omöjliga sätt. Ganska förvånande fick jag goda betyg i samtliga grenar. När man mest testar sin rörlighet under en bikramklass får man lätt känslan av att man är ganska orörlig.

Att jag gjorde en (ändå rätt så dyr!) BGF beror framför allt på min rygg, att jag har skolios. Det har gett mig ganska mycket problem vid just landsvägscykling. Nu har jag fått en mycket bekvämare position på cykeln särskilt för ryggen och jag vill verkligen ut och testa den nu! Sluta regna och fram med solen, okej?

Contessa fick en ny styrstam. Min redan tjejspecifika cykel fick en ännu kortare! "Du är ju bra lång men det är ju egentligen bara dina ben som är långa."

Senare igår ägnade jag lite mer tid inne på Cykloteket till att spana in när Jens provcyklade några cyklocrosscyklar. När min hybrid går i pension kommer jag definitivt köpa en CX. Perfekt till jobbet och för att förlänga utomhussäsongen. I alla fall är jag väldigt nöjd med att snart ha en till cykelkompis! Min ständige vapendragare bor ju dessutom i Norrköping nu.

1 kommentar:

LinaTriathlet sa...

Så bra att få cykeln inställd rätt efter dig! Det borde jag också göra med min pärla!