torsdag 3 maj 2012

Är det normalt att krypa av planen?

"Gärna nåt jobbigt. Jag gillar att svettas och springa. Vi kanske kan få avsluta med den där grisjobbiga brasseövningen?" Det var mitt svar på Henkes fråga om vad vi ville träna ikväll. Vi fortsatte på förra gångens försvarsövningar (så himla bra!) och enligt mitt önskemål avslutade vi med brasseövningen. Det var pulsigt redan under uppvärmningsövningen och träningen hade fortsatt i samma stil. Nu var det dags att krama ur det allra sista. För den icke beachinvigde är brasseövningen en väldigt spelorienterad övning och en väldigt slitig övning. Man får kuta mycket enkelt uttryckt och grejen är att lyckas hålla fokus och göra rätt fast att man är gristrött. Vill man veta vad brasseövningen går ut på kan man läsa här.

Efter förra träningen beskrev jag mig som "värsta sandmonstret" och så kändes det väl inte direkt idag. Sandmonstret tog för stora och långsamma kliv och på slutet var den låga energinivån ett faktum. #måste forcera i mig middag innan. Men jag slet i alla fall och ett gäng bollar hann jag väl upp. Jag skyller på sockerbrist. Jag var liksom ändå nöjd, just för slitandet - och för att jag fick bli precis sådär trött och dränkt i svett som jag var sugen på.

När vi var klara frågade Henke om vi var tillräckligt trötta. Snacka om att ta en på orden. Annars kunde vi köra 10 touch. Jag svarar såklart att ja, jag vill köra (jobbiga människa) och Jenny hakar på och sen dom andra också. 10 touch innebär att man får tio bollar utkastade var som helst på planen och det gäller att kuta och slänga sig på alla bollar och lyckas med 10 stycken touch. Touchar du inte bollen räknas den inte och du får bara fler att springa på. Oh my God. Men nu sprang jag i alla fall för allt vad löpartightsen var värda. Jag upprepar: intervaller göre sig bäst i sand. Jag hade aldrig fått upp den farten eller det engagemanget i säg löpspåret utan en boll att jaga. Efteråt kröp jag av planen. Och sen la jag mig i en blöt, sandig hög en stund.

Jag har en känsla av att Henke smygläser min blogg med tanke på hans valda vokabulär i afton - därför får han vara med som kvällens idolbild. Bilden har jag lånat av Beach Travels.



2 kommentarer:

Uppochhoppa sa...

Mysigt med svett i sanden! Saknar den där beachhösten lite, men det är inte en chans att jag får till det med resor till södertälje. Måste ringa dig o prata o bestämma träff känner jag!

Erika sa...

Ja dejt snart!! Vi har massor av catching up att klara av ju!