lördag 24 mars 2012

Säsongspremiär! #cykel

Dagen inleddes med champagnebrunch hos mamma. Inte fy skam att inleda helgen med bubbel säg! Planen för eftermiddagen var ett tungt överkroppspass på gymmet (jag tog det lugnt med bubblorna) och vid ett trampade jag hemåt igen. Då hade solen och värmen kommit fram och det var i min värld plötsligt inte alls aktuellt att sticka in på ett gym och träna. Övervägde en kort stund att bara sätta mig med boken på balkongen men istället pumpade jag däcken och stack ut med cykeln några mil på Färingsö. Pang bom nu kör vi! Våren är här tidigt i år! Det kändes ovant och välbekant på samma gång medan jag samlade på mig ungefär fyra lagom långa mil som invigningspass. Det mesta var egentligen som vanligt, det var motvind hela vägen ut och jag tajmade en broöppning på vägen hem. Ljudet av 15 spd-pedaler som klickade i när vi fick köra igen gav mig rysningar  - som alltid. Knäpp grej men jag älskar det ljudet. Det ligger förväntan i det. De flesta som var ute i dag körde fortfarande på sina CX-cyklar men några hade plockat fram sina racers med tunna däck också. Och det var mer eller mindre grusfritt hela vägen! Förra året började jag cykla i mitten av april och då var Tranebergsbron fortfarande väldigt grusig. Det här är highlife!



Känner att min blogg är oförskämt glad och peppig just nu. Men det får ni tyvärr stå ut med för tillfället. Jag är nämligen glad och peppad för tillfället! Om ni vill ha en mer varierad bild av tillvaron rekommenderar jag er att läsa inlägg taggade som skadad eller sjuk till exempel. (Men det är gamla inlägg haha). Jag är inte alltid glad och peppad men nu är jag det som bara den!

6 kommentarer:

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Mm, jag gillar också det där ljudet! Det är lite samma som när man klickar i pjäxorna på slalomskidorna, samma förväntan :)

LinaTriathlet sa...

Fantastiskt! Läser om cykelpremiärer överallt och här utanför faller snön, jobbiga kontraster!! Tur att jag ska söderöver i påsk, då hoppas jag på en solig premiär! :)

Dina peppinlägg smittar av sig! :)

Jonas sa...

Vad har du med dig i ryggsäcken? :)

Erika sa...

Mat. Vad tror du. Det är ju jag :) Åt den dock aldrig men jag åt som aldrig lunch och klockan var rätt mkt och jag tänkte in case of energy fail. Osv. Annars är det ju skönare utan!

Annika sa...

Åh men det är ju superhärligt att du är pepp och glad :) Det syns liksom på bilden! Härligt med sol och cykelpremiär!

Katten sa...

VI måste verkligen få till lite FÄringsö snart! Och du får ta racern hit så cyklar vi ut till Eriks land! DET vore grymt!
Kram på dig kompis!