Fisk med mandeltäcke
- 1 paket torsk, ca 400 gram
- 2 dl mandel
- 1 citron
- Olivolja
- Persilja
- Salt och peppar
- Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Ringla över lite olivolja, salta och peppra.
- Mixa mandeln (jag hackade den i min blender) med ca 0,5-1 dl citronsaft och persilja
- Bred mandelsmeten över fisken.
- Stoppa in i ugnen på 225° i ca 20-30 minuter tills fisken är klar och paneringen fått fin färg.
- Riv blomkålen grovt och stek i lite olivolja tills riset får färg. Krydda efter smak.
Igår hackade jag ett äpple och la bredvid fisken på tallriken. Det var väldigt gott till och bröt av bra till fisken och blomkålen. Testa! Tipset på fisken fick jag från Trend & Träning.
3 kommentarer:
Va? När började du äta fisk???
Hehe. Har lärt mig äta vit fisk. Typ torsk :)
Grattis :)
Bra recept för övrigt. Enkelt.
Skicka en kommentar