torsdag 29 mars 2012

Matlåda: Fisk i ugn

Veckans matlådetips är fisk i ugn med mandeltäcke och blomkålsris. Det är jättegott och är enkelt att göra. Och - ur matlådeaspekt så funkar det bra att värma upp igen till lunch!

Fisk med mandeltäcke

  • 1 paket torsk, ca 400 gram
  • 2 dl mandel
  • 1 citron
  • Olivolja
  • Persilja
  • Salt och  peppar
  1. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Ringla över lite olivolja, salta och peppra.
  2. Mixa mandeln (jag hackade den i min blender) med ca 0,5-1 dl citronsaft och persilja
  3. Bred mandelsmeten över fisken. 
  4. Stoppa in i ugnen på 225° i ca 20-30 minuter tills fisken är klar och paneringen fått fin färg.
  5. Riv blomkålen grovt och stek i lite olivolja tills riset får färg. Krydda efter smak.

Igår hackade jag ett äpple och la bredvid fisken på tallriken. Det var väldigt gott till och bröt av bra till fisken och blomkålen. Testa! Tipset på fisken fick jag från Trend & Träning.

3 kommentarer:

Karin sa...

Va? När började du äta fisk???

Erika sa...

Hehe. Har lärt mig äta vit fisk. Typ torsk :)

Karin sa...

Grattis :)
Bra recept för övrigt. Enkelt.