torsdag 8 mars 2012

40 grader i mars

Cyklade till duCalme efter jobbet laddad för 90 minuter bikramyoga. Nä, jag var faktiskt inte tokladdad insåg jag en kvart innan det var dags att sticka iväg. Bikramyoga är jobbigt och ställer krav. Det gäller att du är redo för utmaning varje gång. Det funkar liksom inte att mysyoga bikram utan det är snarare blod(smak), svett och tårar. Alltså var det läge att tagga till.
Post bikram. Nöjd och glad!
Jag hade en bra lunch i magen (fisk i ugn med blomkålsris och en hög med grönsaker) och hade stoppat i mig lite mellis ganska nyss (två kokta ägg och ett äpple). Yogaoutfiten låg nerpackad i väskan tillsammans med hårinpackning och mjuka myskläder att cykla hem i och så fanns det resorb och banan. Känslan efteråt, hur är den? Jo, jag började bli redo!

Ellen instruerade i dag och hon är ju hur grym som helst! Verkligen engagerad och ger massor av bra feedback. Jag stod på favoritplatsen och när jag väl kör så kör jag. Varje gång. Det är en av de fina grejerna med mitt huvud. Med andra ord blev det självklart ingen mysklass utan jag utmanade mig själv och njöt. Mannen bredvid betedde sig som många män i träningssammanhang, frustade och stånkade och gick an. Han ramlade ur positionerna hit och dit men jag visualiserade mig själv som en saltstod. Och där stod jag också.

Fick bra tips på hur jag kan låsa knät ännu mer och göra ståbenet i respektive övning ännu mera stabilt. Ännu mera. Jag tyckte jag var stabil redan men satan vad jobbigt det blev nu! Men stadigt stod jag. Höfterna var bananas sedan gårdagens benstyrka - jag tror i alla fall att det var därför - och protesterade högljutt vid helt oväntade tillfällen. Treatade dem med lite extra höftöppnare när klassen var klar. I min sista savasana höll jag ärligt talat på att somna. Jag mådde så otroligt gott! Värmen var bara sådär underbar i dag och kroppen mjuk och genomjobbad. Kände mig behagligt lugn och såsig men plockade till slut ihop mina prylar och gick mot hårinpackningen.

Väl hemma var det raka spåret till food heaven. Var bara tvungen. Ikväll igen.

4 kommentarer:

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Låter som en bra kväll! Trots att jag varit på Bikram tre-fyra gånger så har jag inte riktigt fastnat... Jag gillar yin bättre ;)

Erika sa...

3-4 är ju inte så mycket ;) Jag har nog gått i alla fall 30 :P Men jag gillar yin också!

Keron sa...

Vilken fin jacka du har, märke?

Erika sa...

Skaljackan kommer från The North Face!