onsdag 11 januari 2012

Lunchträning eller: Tips till skidbacken

Efter två lugna kvällar men framför allt två nätter med bra sömn var jag redo igen. Det blev visserligen en lång kväll på jobbet igår men jag kände mig som en ny Erika i dag. Det blev ännu bättre av strålande sol och fem plusgrader!

Jag körde funktionella övningar för knäna och andra "bra att ha när man åker utför-övningar". Eftersom min handled som jag pajade för ett par månader sen (jag och leder fungerar inte bra ihop) har börjat krångla ordentligt igen fick jag vara lite uppfinningsrik. Bara att få upp en skivstång utan vikter på ryggen är big no no just nu. Men vi skiter i handleden och låtsas att datorjobb inte gör det värre okej.

Jag körde bencurl för baksida lår med ett ben i taget (tar hand om korsbanden till exempel), utfallssteg med en hantel i varje hand (stabilitet runt knät) och enbensknäböj på en bosuboll (ännu mer stabilitet - styrkan får man på köpet!). Mellan övningarna "vilade" jag i jägarvila. Tänker att det är bra att börja blanda in lite statisk träning och uthållighetsträning också i allt explosivt. Det tog en stund innan det över huvud taget blev jobbigt men sen kom mjölksyran som eld i benen. Sweet! Efteråt körde jag fuskvarianten av knees to elbows, plankor och min favorit "skalbaggen". Lägg underbenen på en pilatesboll och stå på raka armar i en planka. Dra in bollen under dig. Eftersom handleden är som den är kunde jag inte stödja på handen utan stod på armbågarna istället. Inte lika jobbigt men då gör man flera!

Inga foton blev det. Jag och Helen sprintade tillbaka till kontoret redo att vara forcerat kreativa igen. Effektivt och bra pass. Just nu är jag sugen på att riva av några intervaller ikväll men när jag har jobbat färdigt och solen sedan många timmar har gått ner är sannolikheten att soffan, tekoppen och pälsbollen lockar mer. Och då tänker jag på Annikas inlägg om negativ förstärkning... Är du träningsjunkie så läs!

Inga kommentarer: