lördag 14 januari 2012

Intervaller i vattnet

Jag gillar verkligen vatten (inte förvånande kanske - ordet vatten är ju en del av mitt bloggnamn!) Jag gillar att bada badkar, ligga och flyta i havet eller forsa fram i bassängen medan vintern står kall utanför. I dag gjorde jag det senare. Sist jag var i en pool var i Dubai för ungefär en månad sen men den här gången blev det lite mer rulle. Mamma med meniskskada var och körde också men skippade intervallerna - men mysigt med sällskap!


Kronobergsbadet på Kungsholmen. En ganska liten och personlig simhall - långt ifrån Eriksdalsbadets nationalarena för simning. Skönt säger jag! Och 25 m passar perfekt till 75-metersintervaller.
Efter tips från Lina körde jag 10 min uppvärmning och sen 75 m X 10-intervaller med 30-60 sek vila emellan. Hon lovade att det skulle vara jobbigt  och det var det!  Herregud dom där intervallerna kändes och gör det fortfarande - i hela mig. Jag dundrade på längd efter längd och var själv förvånad över hur fort det faktiskt gick ändå. Och så gillar jag det där med vatten. Det är liksom full fart och meditativt på samma gång. Tyst under ytan och så swosch och vågor ovanför och så tyst igen. Rejält mör i hela kroppen sjönk jag ner i bastun efteråt. Hur bra som helst.  Härligt att så tuff träning kan vara så skonsam för handleder, knän och ryggar!

Nu smaskar jag kokosvåfflor (paleo style) med blåbär och kokossocker framför Vinterstudion. Det är sprint på g men inte så värst spännande då många av de stora namnen inte är med. Dessutom är jag verkligen helt slut inser jag mer och mer.  #tuff vecka i ryggen. Jag ska nog sova lite snart!

Kokosvåfflor. Jag gjorde dubbel sats!

3 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Åh vad skoj att du prova intervallerna! De är grymma!! Visst är det härligt att vara i det blå!:) Bra jobbat!!

Åh de där våfflorna ser riktigt goda ut! Mums! Måste provas!!

Ha en skön lördagkväll! :)

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Bra jobbat!:) Jag gillar också Kronoberg - skönt att de öppnat igen!

Det är förresten inte så att du ska tull Friskis något imorgon? Jag tänkte ta en sväng vid lunch typ och köra ett styrkepass och lite rodd:)

Erika sa...

@Cykling: Tack för tipset! Mycket roligare att simma med ett "mål" :) Våfflorna är goda ja. Jag brukar ha i lite kardemumma och vanilj också för mer smak. De blir inte lika frasiga som vanliga, enda nackdelen.. Men de mättar (såklart) betydligt mer!

@Snabbare: Åh det låter ju jätteskoj. Men jag har beachträning på em och tänkte hinna med lite saker innan dess. Men om jag skulle vara effektiv kanske jag kommer ner och kör ett (överkropps)pass! Annars gärna en annan gång, som sagt :)