fredag 27 januari 2012

Intensivjympa

En viktig grej med träning är att den ska vara allsidig och varierad. Jag har min favoriter i tränings- och idrottsväg men ibland försöker jag lägga in något helt nytt för att förvånad kroppen lite. I dag körde jag och Helen ett intensivjympa-pass på Friskis och det var verkligen inte igår! Jag och Ulrika körde ett boxpass i höstas men innan dess kan jag inte minnas när jag körde ett gruppträningspass senast. Det är liksom egentligen inte min grej, jag vet redan massor av saker som jag tycker är roliga och är alldeles för mycket individualist för att gruppträning ska prioriteras.



Vi drog igång och instruktören som på nätet utlovats vara snygg (!) och spela bra musik höll absolut måttet! Han hade valt bra musik och var inspirerande vältränad. Jag tycker alltid det är lite trist att träna för nån med mage och som kör armhävningarna på knäna, no offence. Inte så att jag förväntar mig ett perfekt vältränat träningsgolv, tvärt om, det är ju därför jag älskar Friskis - för variationen! Men just den som leder passet får gärna signalera "träna mina pass och bli såhär stark-ish".  Så det var kul med en ung snygg man istället för en farbror. Jag är dock väldigt glad för alla farbröder som finns på Friskis eftersom jag är övertygad om det är just dom som inspirerar många och inte intensivledare.

Min handled håller fortfarande inte för armhävningar på tårna (tur jag inte leder några pass säg...) men i övrigt var det bara att ösa! Väldigt mycket rörelseglädje ju faktiskt att studsa runt på ett golv med musik och en massa andra människor. Hur skoj som helst tänkte jag och log! Roligast var rusherna över golvet. Ganska otippat med tanke på mina tankar om löpning men jag springer ju hellre snabbt än länge. Susade fram över golvet och fick flashbacks till friidrottslaget på high school i USA och min karriär som 100 och 200 meterslöpare...

Jag är lite förvånad över att det inte var med fler tuffa styrkeövningar när det ändå var intensiv. Jympa intensiv känns mest som ett effektivt konditions/intervallpass. Men jag kan absolut tänka mig att gå fler luncher - mest för att det var kul att få fara omkring till musik!

5 kommentarer:

Ulrika sa...

haha. ni ser ut att ha helt sjukt långa tummar. Och ja det ger en extra krydda att träna för snygga vältränade killar. :-)

Erika sa...

Haha säger hon som vet ;)

Det mesta som kan vara det är iofs långt på mig :D Ben, armar, fötter, fingrar, manen. Men sååå lång tumme har jag kanske inte :)

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Haha, jag tycker tvärtom - om ledaren gör armhävningar på tårna tänker jag malligt "haha! Jag är minsann starkare än ledaren!" ;)

Erika sa...

Haha roligt! Bra med blandning med andra ord!

Snorkkis sa...

Variation förnöjer!