torsdag 20 maj 2010

Strålande vackert!

På väg framåt i världens vackraste stad. Många bloggare beskriver sina morgonpromenader och nu är det dags för mig att beskriva min alldeles egna tycker jag! Jag cyklar från Kungsholmen till jobbet vid Djurgårdsbron och det är en fantastiskt vacker bit av Stockholm jag föräras att inleda varje morgon med.

Jag cyklar först längs med hela Norrmälarstrand och följer sedan vattenlinjen hela vägen fram till jobbet. Det kallar jag vardagslyx. Jag ser nyvakna Stockholmare och hundar strosa genom Rålambshovsparken innan det gnistrande vattnet dyker upp på andra sidan beachplanerna. Jag följer strandlinjen hela vägen bort till Stockholms stadshus. Det är mängder av nyanser av grönt och stora träd och växter lutar sig ut över vattnet. På andra sidan ser man Södermälarstrand och vita båtar som tuffar fram. Längre fram på samma sida skymtar man Slussen där aktiviteten är i full gång. Vid Stadshuset fortsätter jag att följa vattnet och ser Centralen uppe till vänster. Jag älskar sådana urbana grönområden där natur och vatten blandas med storstadens puls. Det byggs överallt och ljuden från trafiken blandas med måsarnas skrik. Alla har snart vaknat. SJ-tågen brummar in från Uppsala, Mälardalen och Nyköping med folk som kommer att jobba i Stockholm. Jag fortsätter framåt längs vattnet och cyklar förbi Rosenbad och F12-terrassen som såhär dags fortfarande är tom. Solen bländar mig och turister och människor i kostym blandas i en härlig mix och jag rullar fram mellan dem.

Sen är jag framme vid Kungsträdgården, Slottet och Operan och cykeltrafiken tätnar. På gräsmattorna sitter folk och dricker kaffe och på en bänk sitter två personer och läser tidningen. Blommorna är rosa och vita. Jag fortsätter in mellan husen och cyklar över kullerstensgatorna från 1700-talet framför mig breder Nybroviken ut sig. Vågorna guppar och folk på väg till jobbet trängs på Strandvägen. Efter Dramaten cyklar jag längs med den breda kajen fram mot Djurgården och viker sedan av upp i allén som strålar i alla sorters grönt. Glasskioskerna har inte öppnat än. Strax innan Djurgårdbron hoppar jag av cykeln. Jag är framme och knappt 20 minuter har passerat. Jag är pigg, glad och boostad för en toppendag! På fjärde våningen jobbar vi med balkong och utsikt över vattnet och världens vackraste stad.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja den cykelturen är verkligen fantastisk! Jag cyklar just den (fast i motsatt riktning)de mornar jag spelar tennis i Kristineberg. Bara vatten överallt. :-)

Erika sa...

Åh vad kul, den är ju nära mig!

Karin sa...

Vilken underbart beskrivning på en härlig cykelväg. Vilken lyx det är att få uppleva så mycket vackert på morgnarna, eller hur?!!