tisdag 25 maj 2010

Nykär i gymmet

Ikväll har jag hängt en timma på gymmet. Häng är faktiskt ett bra ord. Det var en dryg timmas återförening med en vän du varit borta från länge, som du var väldigt bra kompis med ett tag men som du tröttnade lite på och dessutom hellre ville göra allt annat som är kul. Sen gled ni isär. Men i kväll var jag där igen och det var härligt jobbigt och en total återförening. Jag körde ben, rygg och mage med fokus på funktionella övningar och rehab för knät. Med mig hade jag Mia som också rehabar och vi varvade lagom tunga ben med det senaste skvallret. Optimalt om jag får säga det själv. Fokus och allvar (jag ska hoppa högre och jag ska springa snabbare - i sanden) blandat med kompishäng, skratt och feedback.

Kvällens träning
Benböj i smithmaskin (annat duger inte för skadade knän)
Utfallsgång
Tåhävningar i smithmaskin
Tre olika rehabövningar med hjälp av kabelmaskin och balansplatta - tråkigt check
Chins
Tre coreövningar

Ville göra ungefär 32 övningar till men istället för att stressa runt och testa nytt och gammalt försöker jag hålla mig till back to basics och kanske blanda in lite nya grejer vartefter för variationens skull.

Sammanfattningsvis är det åter igen väldigt kul att vara på gymmet och sist men inte minst, jag var starkare än jag trodde!

Ända sedan regnandet i Uppsala i lördags har jag känt ett halsont ligga och lura. Sådär litegrann bara. På morgonen mest. Jag väljer att ignorera tills det är att faktum. Nu får jag erkänna att det känns lite mer efter kvällens pass. Jag har redan ett urkasst immunfösvar, var nyss sjuk, har spelat mycket beach och var dyblöt och iskall en hel turnering i lördags. Nu ska jag därför sova, länge, och spamma mig själv med Esberitox!

6 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag längtar verkligen till gymmmet nu men mjukstartar lite lätt efter min evighetslångar förkylning. Men i nästa vecka kanske.. Hoppas verkligen du slipper undan en till förkylningsomgång!

Erika sa...

Peppar peppar så känns halsen som vanligt i dag! Kan hoppas på att det var den dubbla dosen Esberitox igår som hjälpte :)

Hade dock velat vara liite tröttare i benen! Träningsvärk tack. Blir tyngre på fredag :)

Lycka till med tränandet! Låter klokt med en mjukstart!

Yogamamma sa...

Hittade hit via Ulrika och kommer tillbaka flera gånger. Är inne i en period då jag lagt yogapracticen på paushyllan ett tag för att hitta tillbaka till löpning och annan träning.

Katten sa...

Härligt, jag har också börjst återknyta bekantskapen där :)

Erika sa...

Välkommen yogamamma :)

Katten: Funderar faktiskt på en spontan löptur ikväll, skönt väder!

Karin sa...

Åh vad härligt att du har återförenats med gymmet för det är ju en så härlig plats och vän!!!

Hoppas att halsen ger med sig efter din hälsokur och bra med sömn!