måndag 23 april 2012

Modebloggar vs träningsbloggar. Det handlar om pengarna!

Har på senare tid läst en del blogginlägg om varför modebloggare får mer utrymme och uppmärksamhet än träningsbloggar. Till exempel här och här.

Svaret tror jag stavas: pengar

Även om träningsindustrin är en stor industri går det inte att jämföra med mode- och skönhetsindustrin när det handlar om pengar. Krasst sett lever den sistnämnda på att folk inte är nöjda med sig själva också. För vore vi det skulle vi ju sluta konsumera kläder, smink och skönhetsprylar. Åter igen krasst sett men ni förstår poängen. Mest missnöjda med sig själva är generellt unga tjejer. Och aldrig tidigare har unga människor haft så mycket pengar som de har i dag. Därför lönar det sig att uppmärksamma modebloggarna mer än träningsbloggarna. Folk lägger mer pengar på kläder och liknande än på träning. Tror jag. Face it - det här samhället styrs av pengar.*

Det finns givetvis säkert flera andra aspekter av det hela** men det här är i alla fall den första som slår mig och jag har inte sett just den tanken någon annan stans.

*Vad jag tycker om just det får jag nog hitta en annan blogg att skriva i om det

*Det finns väl fortfarande fler modebloggar än träningsbloggar? Modebloggarna har en bredare publik? Alla använder ju kläder men alla tränar inte. Modebloggarna är yngre (gissning) och lättare att lura på produkter som de gör gratisreklam för? Och så vidare.
 



Inga kommentarer: