torsdag 13 januari 2011

En kväll på gymmet

Ikväll var jag sugen på att svettas. Jag stod i ett par mentala startblock på jobbet redo att få komma iväg och bocka av kvällens to do's innan jag kunde ägna mig åt mitt träningspass. Enda problemet var att jag inte visste vad skulle träna riktigt. Jag var sugen på ett riktigt svettigt konditionspass men hade fått prioritera bort spinningpasset vilket jag ångrade heligt ungefär sju gånger på vägen hem. Bara för att jag absolut inte skulle hinna spinna var jag självklart extremt sugen på just spinning. Kondition var grejen och jag ville ha en gympaus. Sandlådan i Södertälje är inget ställe man sticker iväg till spontant, särskilt inte ensam. Och eftersom jag varken äger ett par ice bugs eller en Rottweiler var löpning på skridskobana i mörker inte ett alternativ heller. Jag bestämde mig för att testa gymmets löpband där det numera brukar vara gott om nyårslöften och det är onekligen en populär träningsform. Det var gott om folk även ikväll och jag fick börja i roddmaskinen.

Passet blev till slut:
10 minuter roddmaskin - går att få upp bra puls på den minsann!
15 minuter på löbandet - sprang intervaller eller snarare var det kanske fartlek. Springer för lite för att ha koll på lagom tempo och pulsklocka har jag inte heller. Det blev ungefär 2 snabba minuter och 30 sek vila = långsammare tempo. Detta efter att krampen i vaderna släppt och skavsåren under fötterna börjat dyka upp. Löpning ÄR inte min gren.
Chins, dips och pullups - Var modig när jag plockade på hjälpvikt och tog mindre än vanligt. Satan i gatan vad tungt det var. Kändes som att pulsen skenade och jag var övertygad om att en hjärtinfarkt var nära.
Knees to elbows.

Jag vet att "man ska" börja med styrkan och avsluta med konditionen men jag tror inte det spelar någon roll en gång. Planen var egentligen bara att springa men jag ledsnade på löpbandet och kunde inte hålla mig från apräcket.

Med facit i hand känns det att jag har gjort nåt om man säger så. Phew. Jag känner lika mycket i benen som efter djupa knäböj. Hur fort sprang jag egentligen? Ländryggen är trött som sjutton och behöver vila från marklyften jag kört mycket på sistone. Har till och med börjat känna av den i sanden vilket aldrig hänt förr. Vila innan den får vara med igen. Och så har jag skavsår. Under foten. Ärligt talat?

Nu omelett med kalkon och spenat i och rodelläge i soffan. Over and out!

Tänk om du kunde följa med ut och springa
på kvällarna och vakta matte i löpspåret...

6 kommentarer:

Katten sa...

Vad lustigt att vi hade samma sug där - jag ville också bli slutkörd och svettig, jag lyckades iaf få fram en svettdroppe från näsan mha helkroppsdvd:n! Vi måste boka in ett tillsammans!

Erika sa...

Ja! Jag trodde du var busy ikväll? Tillsammans hade vi ju lätt kunnat kuta intervaller längs med Lindhagensgatan, haha. Är man två kan man alltid göra mkt knäppare grejer :)

Vi styr upp en annan gång!

Träningsglädje sa...

han ser inte så farlig ut... kanske får spänna morrhåren lite?

Erika sa...

Han slänger sig på rygg och vill bli kliad. Desperately. Kanske kan få honom att visa tänderna lite. O spänna morrhåren.

Ulrika sa...

haha. skavsår udner fötterna? av 15 min löpning? Det enda det visar är att du måste springa mer. :-)

Erika sa...

Ja det var väldigt märkligt. Vilket skämt. Men det blev liksom så varmt i dojjorna av mina ilägg att det liksom brändes fram skavsår. Hrm... Barfotalöpning vs skor 1-0 eller?