tisdag 8 november 2011

Den känslan

Checkade in på 60 minuter spinning intensiv för Adam igår. Det kan vara bästa sättet att starta veckans träning på och jag funderar på att låta det bli en måndagstradition precis som förra hösten. Igår var jag extra laddad eftersom jag var tvungen att hoppa över förra veckan. Jag vet inte vad det är som är så jäkla kul med spinning. Konceptet en stillastående cykel låter ju inte direkt överväldigande. Det är förstås avgörande vem som leder passet, hur han eller hon är som instruktör och inte minst vilken musik det är. Adam har ju som bekant alla rätt och som mamma sa "Vem kan låta bli att trampa allt man har till sån här musik?". Hon var också med igår. Väldigt tappert tycker jag med spinning intensiv när man har Parkinson och meniskskada på samma gång. Kvällens bästa prestation? Ja.



Hoodie från Rhönish med liten puffärm och reflexdetaljer. En av mina favvosar!
Jag höjde ribban ett snäpp på cykeln igår och gav... allt. Den där känslan att bara få dundra på till max till musik man älskar tills man är helt slut. Den känslan. Den känslan just då och den känslan efteråt. Ett bra spinningpass är ett väldigt bra sätt för att hitta de där känslorna. Det blev lite mjölksyra här och där men det är svårt att undvika när man försöker maxa sig igenom ett helt pass. Näst sista låten är en grymt tung benlåt. Pedalerna gick knappt runt längre när jag vred på mer motstånd. Just då trodde jag nämligen att det var sista låten. "Nu är det bara en låt kvar!" hojtade Adam efteråt. Eh ja just det. Två stycken jättekorta intervaller på 10 sekunder var men med tungt motstånd och sist en längre på 50 sekunder. Jag kan säga att det kändes.

6 kommentarer:

Ulrika sa...

Du har en cool mamma! Och här har vi ännu en grej som du lär ha svårt att få med mig på. Spinning alltså.. isch. ;-)

Erika sa...

Hon är jättecool!

Nä, det verkar svårt att få med dig att testa nånting av det jag håller på med :)

Jojohanna sa...

Då har jag ändå varit ihop med en spinninginstruktör. Men nä, inte jag heller har fastnat för spinningen. Även om din beskrivning här låter fantastisk. kanske dags att ge det ytterligare chanser. Heja, din mamma förresten!

Erika sa...

Ja som sagt, allt hänger på instruktören! Har varit på mååånga dåliga pass också =/ Cykla utomhus är förstås oslagbart men annars gillar jag ju verkligen cykling generellt :)

Karin sa...

Ja allt hänger verkligen på instruktören och musiken! Annars kan hela spinningen bli ett självmord. Typ som när jag gick på ett pass med lågt spelad gubbrock och en sur instruktör som inte orkade lyfta på arslet.
Finns inget jag får så mycket kickar av som spinning om det är bra. Och den där Adam låter spännande!

Erika sa...

Jag kontrar med när jag fick cykla intervaller till Lars Winnerbäck Hum hum från Humlegården...

Som tur är finns det bra instruktörer också och då är det grymt! Har hittills aldrig tagit med mig ngn på Adams pass som inte tyckt att det har varit roligt.