fredag 18 november 2011

Charging

Jag har räknat ut att jag i veckan jobbat nästan 50 timmar. På jobbet och hemma. Inte galet mycket men halva Sverige som jobbar "heltid" verkar inte ens jobba 40 h. Har de inga arbetsuppgifter? Jag har massor att göra. Det är roligt men man blir ju trött också. Jobbet är inte sena på att dela ut jobb och jag är inte sen att haka på. Då blir siffran 50. Kvällarna har fyllts och kantats med massor av bra vänner, en del träning och fotokurser till sent. Det har varit tempo och det har märkts på hur lång tid det har tagit för mig att somna på kvällarna. Jag har varit lite för taggad.

Det funkade ganska bra hela veckan men i dag var det någon som släckte lyset. Jag satt på jobbet och plötsligt tog precis all energi slut. Och då låste jag datorn och drog på mig jackan. Jag hade misstänkt att tröttheten skulle skölja över mig på fredagen och planerat att låta kvällen vara tom. Eller ja, "tom". När klockan var sex satt jag med Maria på Wayne's och det kändes som att klockan hade passerat midnatt för länge sedan. Jag lyckades knappt hålla mig vaken. Men mysigt och värt var det att träffa henne innan hon sticker "hem" till Milano igen. När jag trampade hem i snålblåsten, duggregnet, mörkret OCH kylan tänkte jag att jag i november månad snart har sparat 800 kr i transportkostnader igen tack vare min cykel. Och fått massor av gratismotion. Men nu är det banne mig svalt (som pappa hade sagt om det så varit 22 minus) att vara cykelburen.

Trots att ögonen gick i kors travade jag ändå iväg till ICA och storhandlade mat för hela veckan. Mer död än levande ja. Men jag ville till varje slippa alla skrikande ungar imorgon. (Jag står verkligen inte ut med barnfamiljerna på Ica). Vad jag ska laga får ni recept på vartefter. Det blir mycket vegetariskt! Jag gillar att ha alla matlådor för veckan klara på söndagen, ha bunkrat med goda och bra mellanmål och veta att det finns saker att enkelt svänga ihop middag av. Slippa bry sig efter söndag liksom. Att säga att jag är en vän av ordning är att underdriva. Det finns mängder av exempel. Ett är att min kyl är sorterat på vad som hör ihop med vad. I en låda ligger det som ska vara till det där, i en annan det som jag ska laga den rätten av och där ligger veckans mellis. Och så vidare. Jag slipper bry mig efter söndag.

Nu ska jag ta hand om mitt sköra immunförsvar och sova. (Molly är vidare i Idol och jag är nöjd). I helgen ska jag sova mycket, träna lagom och äta så mycket nyttigheter som jag kan. Och så fylla igen med lagom mycket roliga saker. Då är jag nog laddad för nästa vecka igen!

Om jag vill veta hur avslappnad jag egentligen är behöver jag bara titta på min pälsboll. Då vet jag precis. Jag kan inbilla mig att jag är lugn utan att vara det överhuvudtaget. När jag är lugn inifrån och ut ser han ut såhär. En grym stressindikator. Bättre än alla pulsklockor i världen.

5 kommentarer:

Snorkkis sa...

Ser fatkiskt ut som om den mysiga pälsbollen är ansluten till laddningssladden :) .

Hoppas du får en lugn och avslappnande och energisamlande helg!

Erika sa...

Haha jag tänkte inte på det men det ser ju faktiskt ut så :)

Ulrika sa...

Åh herregud! Du har då verkligen disciplin! Storhandla en fredagkväll dödstrött.. inte över min döda kropp. ;-)

Träningsglädje sa...

åh, vill gärna se din kyl!!!!

Erika sa...

Ulrika: Det var gaphalsiga ungar som motiverade mig, bara det :) Man är liksom ensam på hela ICA Maxi en fredagskväll och det är värt det på lördagen...

Träningsglädje: Jag har hunnit laga matlådor av det mesta nu så det blir inte så roliga bilder men nästa gång kunde det vara ett roligt fotoprojekt ju :)