fredag 4 november 2011

Yoga och indiska köttbullar

Alla dagar borde vara halvdagar! Jag cyklade från jobbet vid 12 och efter en lunch hemma vid mitt eget köksbord tog jag en tupplur, siesta liksom. Gudomligt. Särskilt eftersom jag klev upp klockan 06 för att hinna skriva innan alla andra kom till jobbet och började, ja, störa. Senare hade jag bokat in mig på eftermiddagens bikramyogaklass. När jag vaknade till liv i soffan var jag så. osugen. Jag frös och kände mig helt utslagen. Håller jag på att bli sjuk? Influensan kommer allt närmare i form av vänner och kollegor och jag är något paranoid. Men det var för sent att avboka och jag hade sagt till Charlotta att jag skulle köra så jag packade grejerna och trampade iväg mest på rutin. Det blir säkert bra när vi är igång. Och det blev det ju förstås. Det var riktigt varmt och fuktigt, jobbigt men inte för jobbigt. Therese hade klassen och hon var bra. Klart godkänd som substitut för Kim. Bra känsla, bra feedback och ett personligt sätt. Jag var ganska stel i dag men jag hade inte förväntat mig annat efter en vecka med militärträning och kettlebells. Gissar att det var bra för musklerna att få sträcka ut men ländryggen var knepig efteråt. Aldrig hänt efter yoga. Den är klart nyckfull min rygg. Nu har den vilat i soffan hela kvällen och är lite gladare.

Först på duCalme. Då säger dom att man hinner meditera en stund innan.
Jag kollade Facebook och skickade sms.
Bästa Ulrika har varit här och käkat middag och kollat på Idol. Jag kan avslöja att vi ätit massor av riktig mat (som jag faktiskt oftast gör!) och smoothisarna lyste med sin frånvaro ikväll. Jag lagade köttbullar indian style med gurkmeja, garam masala och persilja med vildris. Ulrika hade med sig en flaska rött och till efterrätt delade vi på ett paket chokladglass med blåbär, hallon och riven kokos till. Gott! Med andra ord summerar jag en till bra kväll.

Imorn vet jag inte riktigt vad jag ska göra. I träningsväg alltså. Jag hade tänkt att träna nånting men det känns som att kroppen både har fått styrka, kondition och rörlighet den här veckan. Och på söndag blir det bollar. Kanske går jag ner och lyfter något tungt på gymmet, det ligger ju ändå vägg i vägg med mitt eget hus. Kanske ligger jag bara i soffan och läser min nya (så himla bra!) bok och laddar för dagens andra aktiviteter. Lite som förra helgen. Känns oerhört lyxigt.

2 kommentarer:

Katten sa...

Skönt! Jag längtar, känns redan som jag varit sjuk i en evighet.
Vad är det för bok? Blev jättenyfiken!

Erika sa...

Det är "bara" en deckare. Men en bra sådan. Jag läser bara bra böcker, haha. Det är en sån där bok som när man har läst tre sidor inser att det här, det här kommer bli en jäkla bra bok. DEN känslan! Älska. Tjockare än vatten heter den. Starka personskildringar, bra språk, bra dialoger, spännande (såklart!). Ett mord (såklart igen) parallellt med en annan historia. Äh, läs den bara! :)