tisdag 1 november 2011

Nordic Military Training på Gärdet

Jag hade nog aldrig riktigt gissat att jag lerig skulle sitta fastklamrad på chefens rygg medan vi i galopp tillryggalade Gärdet under oss. Ikväll körde jag och mina kollegor 60 minuter Nordic Military Training på Gärdet och jag och Nina parades ihop som "jämstora".  Vi var en samling förväntansfulla kollegor som klev ut på Gärdet och jag hade tjatat länge och seriöst på Nina att hon skulle ta sig an utmaningen och nu fick hon alltså den stora äran att bära runt mig på ryggen.

Hemma efter en timmas militärträning på Gärdet
Vi började med att värma upp. Vanlig löpning varvades med höga knän, kickar och det där som alla fotbollsspelare gör, ner och nudda gräset med ena handen. Sen följde en rad olika övningar utan speciellt mycket vila. Det blev rejält pulshöjande. Vi började med jumping jacks och på kommando for vi ner i gräset och gjorde en armhävning innan vi "hoppade vidare". Vi gjorde knäböj med upphopp i en minut (my god...) och utfallshopp lika länge. Jag var fast besluten om att palla hela vägen. Innan vi började med parövningarna rev vi av en minut med burpees också. Armhävningarna var minst sagt ett återkommande moment och jag gjorde alla mina på tå. Jag var lite imponerad. Jag har känt mig så himla svag på sista tiden men nu plötsligt kände jag mig som en liten järnkvinna. Jag räknade senare till 14 armhävningar på raken vilket är m y c k e t imponerande för att vara jag. Särskilt efter att vi redan gjort massvis med armhävningar.

Här har jag precis vunnit min andra dragkamp/balanstävling!
Sen var det dags att hoppa upp på chefens rygg. Vi är jämgamla men inte jämtunga (chefen drog nitlotten). Det kändes lite konstigt att klamra sig fast tätt intill (det är lättare att bära då) när "ponnyn" sen satte av över Gärdet och jag var lite rädd för att bryta ryggen på henne men icke. I och för sig har vi redan åkt på samma skoter gapskrattandes samtidigt som vi skrikit ut nån slags dödsångest (det gick fort och var många hopp) så egentligen var kanske dagens aktivitet inte så konstig. Vi hann även med diverse brotningsmatcher och att rulla runt på marken och hoppa över varandra. Precisionen var sådär och vi landade i hög på varandra mer än en gång. Chefen fick även in en fin spark i min ljumske. Tack.


Hela min mundering kom från Craft ikväll. Utom skorna som är Adidas. Torra, varma och sköna i leran!
Att träna med kollegorna är roligt. NMT är helt klart en bra team building-aktivitet. (Det enda tråkiga var att inga fler i min egen grupp ville/vågade vara med. Mina kollegor är inga träningsnarkomaner och har lite dålig tro på sina fysiska förutsättningar). Dessutom fick jag för en gångs skulle känna mig riktigt stark! I de flesta sammanhang är jag omgiven av andra personer som tränar mycket och det finns alltid många som är starkare. Crossfitgymmet är ett bra exempel. I kväll fick jag vara stark. Jag var den enda tjejen som gjorde alla armhävningar på tå och samtliga situps - med armbågarna till knäna desstuom. 110 st blev det totalt uppdelade på två omgångar med 15 sek vila emellan. Det var kul. Kul att få vara lite bra! Kul att få ett kvitto på att självklart spelar träningen roll! Det låter väl dumt med facit i hand men jag trodde inte skillnaden skulle vara så stor.

Vill du också testa NMT? Kolla här!

3 kommentarer:

Karin sa...

Åh snyggt jobbat!
Jag har kollat upp NMT lite förut och tycker det verkar kul. Problemet är att jag har lite svårt för...ehm närkontakt.

Erika sa...

Hehe. Ja man får inte vara allt för rädd för just närkontakt. Brukar vara enklare om man kör med ngn man känner!

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Modigt att testa! Jag har inte riktigt vågat ;) Och precis som du skriver - bra att få lite "realitycheck" och få jämföra sig med "vanliga" människor ibland och inse att man faktiskt är ganska vältränad ändå :)