lördag 19 november 2011

Pyramidintervaller

I dag var jag sugen på mjölksyra och att svettas. Helger passar bra till lite tuffare träning tycker jag. Jag har oftast sovit bra innan och är med andra ord utvilad och kan dessutom sova ordentligt efteråt. I dag körde jag pyramidintervaller - på crosstrainer. Löpning är inte min grej, framför allt inte mitt knäs grej och framför allt inte just nu. Nattens vattendroppar vilade på balkongräcket och solen fullkomligt strålade. Och det var 10 grader varmt ute. Den 19 november. Galet. Faktum är att jag har börjat uppskatta mildvädret allt mer. Det räcker med att det är snö på jul (och det kommer det att vara där jag är) och andra halvan av säsongen. Jag övervägde om jag skulle ge mig ut och promenera istället men jag var så inställd på min ursprungsplan och ville träna på riktigt. Hade jag vetat att Sara skulle ta sig upp och ner för Hammarbybacken några gånger i morse hade jag lindat knät hårt som f*n och följt med! Annars planerar jag och Ulrika att göra samma sak nästa helg.

På gymmet var det full aktion trots finvädret men jag funderade lite på varför personerna på löpbandet inte sprang utomhus? Jag konstaterade också som vanligt att jag verkligen gillar Friskis. Bredvid mig på resterande crosstrainers hade jag två ganska överviktiga kvinnor samt två killar som av samtalet att döma också tränade boxning och att de skulle köra intervaller i dag (den ena hade ont i benhinnorna så ingen löpning). Jag gillar blandningen som alltid finns på Friskis. I gymdelen höll en kille på och gjorde knees to elbows (strikta) och senare ice cream makers. Riktigt snygga dessutom. På golvet stod en lite äldre man och gjorde amrhävningar på knäna.

Träna i en källare? Inte på Friskis Lindhagen direkt.
Mitt pyramidpass i dag
10 min uppvärming och sen intervaller i X antal minuter
1-2-3-4-4-3-2-1
10 min nerjogg

Jag hade tänkt fortsätta en stund till för att skramla ihop till en timma men efter passet ovan som tog 45 min var jag väldigt nöjd. Svetten dröp om mig och jag stretchade i lugn och ro i mitt favorithörn med utsikt över Lindhagen. Svettdropparna rann ner på golvet medan jag summerade passet i huvudet. Klart jobbigast var inte helt förvånande den andra 4-minutersintervallen. Jag tittade väldigt lite på hastigheten och ställde istället in bra med motstånd och körde utifrån min egen puls. Under intervallerna låg jag i botten av pulszoon fem, alltså relativt nära maxpuls, utom i de på fyra minuter då jag nöjde mig med toppen av 4:an. Jag joggade lugnt och lät pulsen gå ner till zoon 3 innan jag körde igång nästa intervall. Ett riktigt bra pass och jag ska snart göra om det! Tack Ulrika för tipset. Jag vilade benen och hjärtat i soffan framför Vinterstudion efteråt och fyllde på med coltingpannkakor med vanilj och kardemumma i tillsammans med blåbär och vispad grädde. Mums! Jag imponerades över hur Marit Björgen stod i plankan med fötterna i funcband med en 10 kilos-väst på sig OCH en viktplatta på ryggen för att sen göra några slags specialarmhävningar - efter att ha klättrat upp i alla fyra från plankan på armbågarna. DET är tungt. Jag får kämpa utan väst och utan vikt att bara komma upp från armbågarna kan jag säga.

Förresten skulle jag ha gått på bio ikväll. Efteråt skulle vi käka middag nånstans på stan. Jag vet inte om jag tycker att det är okej att hoppa av 30 min innan man ska ses för att man är sjuk. Framförhållning? Men efter lite besviket surande har jag släppt det helt. Efter några misslyckade försök att få tag i nytt sällskap 45 min innan biostart fick jag tänka om och från att ha sett en rätt trist kväll framför mig ser jag nu en pälsboll, min braiga bok och pyssel med mitt stora fotoprojekt. Sådär ja!

Inga kommentarer: