torsdag 8 april 2010

Vilken träningsdagbok är bäst?

Jag vill skaffa en träningsdagbok men är osäker på vilken jag ska välja. Helst skulle jag faktiskt vilja ha en helt vanlig, hederlig papperskalender. Trots min relativt höga ”it-mognad” tycker jag inte att man ska underskatta papper och penna! Vet att Fitness Magazine har haft en länge som jag funderade på. Kikade på deras sajt men man kan ju inte se hur dagboken ser ut inuti där. På nätet finns en uppsjö träningsdagböcker och jag har hittills testat en, Funbeat. Men jag har inte helt fastnat och glömmer oftast att skriva upp vad jag har tränat. Dessutom tycker jag sajten är ganska rörig och jag gillar inte hur statistiken presenteras osv. Det är inte överskådligt tycker jag. Har googlat mig fram till tre stycken till träningsdagböcker på nätet förutom Funbeat: Piggelino, Shapelink (som verkar hänga ihop med Fitness Magazine?) och Dumbell. Är det någon som har testat någon av dessa digitala träningsdagböcker? Vilken är bäst? Är alla likadana? Blir det bara ännu en Funbeat?

Hittills lockar mig Shapelink mest. Piggelino verkar visserligen snyggast men jag faller direkt för Shapelinks tagline ”Sveriges populäraste träningsdagbok” och att de verkar samarbeta med Fitness Magazine.

Men är det inte roligare med en man kan bläddra i? Jag behöver ingen noga uträknad statistik - jag behöver inte mer än den jag kan räkna ut själv. Jag är inte heller lockad över att mata in vad jag har ätit och hur många kalorier det innebär…?

Hur håller ni koll på er träning?

Bestämmer mig för att testa Shapelink. Fyller i alla uppgifter för att skapa ett konto. Får meddelandet att användaren redan finns. Va? Klickar mig vidare. Mina uppgifter finns registrerade i Friskis community. Ja, är det här samma sak? Begär nytt lösenord från Friskis eftersom jag inte lyckas gissa rätt. Kan logga in där men inte på Shapelink med det nya lösenordet. Min epostadress är redan upptagen men lösenordet som hör till kan jag ändå inte använda. Rörigt ja! Redan här känns ju en papperskalender mycket bättre. Värdelöst.

5 kommentarer:

Per sa...

Jag tycker Dumbbell funkar rätt bra. Enkel och snabb, inte lika rörig som funbeat.

//Per

Erika sa...

Okej, det låter ju bra! Nu har jag matat in all info i Friskis community (där jag tydligen fanns registrerad..) och den verkar okej. Men jag tror jag kommer testa runt bland andra träningsdagböcker också! Tack för tips:)

Sofy sa...

prinsen är kär i shapelink... jag gjorde måt slags nyårslöfte att regga på funbeat igen och det höll väl i en månad...?! jag bara kör, men borde hitta på nåt jag med, särskilt nu när det ska börjas löpintervalltränas.

Erika sa...

Åhå! Fick precis svar från Shapelink angående min förvirring:

Hej Erika!
Vi ber om ursäkt för att vi inte svarat tidigare. Så här hänger det hela ihop mellan Friskis.com och Shapelink.com. Shapelink AB har utvecklat en teknisk plattform för att bygga träningscommunities och träningsdagböcker på. Friskis&Svettis har använt denna plattform för att bygga sin community (där du är medlem). När de använde plattformen beslutade de att de ville att man skulle kunna ha kompisar över gränserna så du som medlem på Friskis.com skulle kunna utmana en kompis som var medlem på Shapelink.com. För att få detta samarbete att fungera krävs det att användare på de olika sidorna inte hade samma användarnamn. Därför görs en kontroll av det när man registrerar sig. Vi kan hjälpa dig att flytta ditt konto till Shapelink.com, men du kommer då förlora dina gamla pass från friskis.com.

Så jag tror jag hänger kvar på Friskis om jag ändå kan vara kompis med Shapelinkare! Orka börja från början.

Löpningen skriver jag just nu även ner på hederligt papper ifall att Friskis brister. Är inte helt nöjd med diagrammen där heller, kanske är det bara mina statistikkunskaper som brister?

kattenjansson sa...

Duger inte denna blogg bra som dagbok? :)