söndag 18 april 2010

Rapportering från helgens Blogger Bootcamp

Efter Caroline Nilssons dansklass på eftermiddagen

Igår morse checkade jag och Katten in på Sportlife i Garnisonen strax före klockan 09. Efter att ha upphämtat en fet goodiebag och bytt om drog dagens första träningspass igång, en klass i Afrodans med Amie Lindberg- en perfekt start på en helg i träningens tecken. Roligt, medryckande och lagom svettigt med endorfinkick och glädje. Efteråt var musklerna lagom varma och efter den gemensamma aktiviteten och ett snabbt ombyte från baggybrallor och linne till underställ och överdragskläder var det dags för BBC-passet som arrangören Sofia och Mela höll i själva.. Ett tufft utomhuspass där hela kroppen fick jobba med styrka och kondition. Passet var inspirerat av Nordic Military Training och det var med andra ord fighting face på. Efter en snabb sprint ut på Gärdet (förbipasserande människor såg minst sagt undrande ut när ett led av tjoande tjejer kom störtande bakom två tjejer i armytights och visselpipor) körde vi ett race med burbees och armhävningar, olika brottningsmatcher och mitt i allt en namnlek i armhävningsposition innan vi åter igen sprintade iväg - på alla fyra. Sen bar vi varandra på ryggen, gjorde benböj fortfarande med kompisen på, krälade under varandra och sprang intervaller upp för en backe. Mer burbees och fler intervaller och efter en sista spurt tillbaka till Garnisonen efter 75 minuter non stop var man ganska så mör. Men nu kan jag ansöka till brandkåren och bära ut folk ur brinnande hus såatte.

Jag och Katten slängde oss in till lunchen med en gång och högg in på en pastasallad med kyckling från GI Boden. Hann för första gången prata med lite andra bloggare och efter en snabb dusch och rena kläder körde vi lite mer "hänga med varandra". Efteråt var det streetskorna på och dansklass med Caroline Nilsson som driver sajten Gymglam. Gud vad kul det var! Jag älskar att dansa. På dansgolv vill säga. Koreografi har liksom inte varit min grej men det gick över förväntan och jag älskade det. Nu är jag riktigt sugen på att köra fler dansklasser! Bounce nästa liksom. Haha. Min favoritsport beachvolleybollen har nästan fått konkurrens av dansen tror jag. Hur jag ska hinna båda delar, springa ett antal lopp, hinna med hästen och repor på gymmet får bli ett senare problem. Dagen avslutades med ett svettigt spinningpass. No mercy liksom.

Kvällen tillbringades naturligtvis i soffan med gott sällskap.

I dag har vi kört ett pilatespass och jag har precis checkat ut och återgått till vardagen. Musklerna ömmar rejält och rekordet har nog slagits av överkroppen, särskilt axlarna. Imorgon kommer magen och ryggen göra övriga kroppen sällskap och därför blir det ingen spinning med Adam imorn. Jag ska vila!

Det är svårt att säga vad som varit roligast i helgen, kanske blandningen? Men BBC-passet och Carolines dansklass tävlar nog om förstaplaceringen. Men så olika träningsformer är svåra att jämföra. Båda delar på en och samma dag - optimalt! Det känns som att BBC har lyckats med sin uppgift att inspirera och få en att upptäcka nya saker med träning samtidigt som det har varit en tuff genomkörare och en social helg. Extra kul tyckte jag det var att det fanns människor (tjejer, det var ju bara tjejer) i alla former och storlekar. Innan helgen trodde jag att det skulle vara utrslutande bicepsstinna, magrutiga donnor med proteindrinkar men så var det verkligen inte och det var kul! Blandade tjejer alla med olika mål. Riktigt härligt säger jag! Tjejer ja. Är det bara tjejer som träningsbloggar? I sånt fall varför? I helgen var vi enbart kvinnliga deltagare, tål att funderas på.

Nu ska jag hoppa iväg och träffa min kompis Josefin som är naprapat. Förhoppningsvis ska hon får ordning på mina diverse skador jag dras med men som jag inte har orkat blogga sååå mycket om.

Inga kommentarer: