måndag 22 mars 2010

Utvärdering spahelg på Skepparholmen













Dag ett bjöd på strålande sol och varmt bad efter pilatespasset. Dag två bjöd istället på blötsnö men jag är inte den som är den utan efter en underbar frukost stavgick jag i 1,5 h. Friskt!
Två riktigt fula bilder av mig själv men vad gör man inte för bloggen.

I helgen var vi tio personer på spahelg på Skepparholmen i Nacka. Överlag var jag mycket positivt överraskad och det blev en fantastisk helg på Skepparholmen och jag lyckades med för mig konststycket att verkligen slappna av.* Även när jag ska ta det lugnt tenderar jag att vara väldigt effektiv i stil med att nu äter jag frukost en timma, sen ska jag träna en timma och sen ska jag bada och basta en timma. Jag har väldigt svårt för att inte tidsoptimera mitt liv.

Betyg på Skepparholmens Spa på en skala mellan 1-5.

Boende: 5. Stora bekväma sängar och soffgrupp. Fräscht och stort badrum med tvål och schampo. Fantastisk utsikt över vattnet. Tyst. Enda minuset var att ett fyrstjärnigt spa även skulle kunna bjuda på balsam och någon hudkräm också.

Service: 5. Personalen var otroligt serviceminded. De bytte med glädje ut min förrätt och visade mig personligen vägen till bastun istället för att peka ut hur jag skulle gå etc.

Spa: 4. Testade inte hela spadelen som innehöll ansiktsbehandlingar, massage, kurbad mm men det jag provade var riktigt bra. Ett stort plus var att det hela tiden stod uppdukat flera sorters olika fruktjuicer, frukter, russin och nötter. (Man blir törstig av att träna, bada och basta!) Jag åt russin, torkade aprikoser, ananas och drack äppeljuice. Spadelen var även väldigt lugn, personlig och mysig att sitta och läsa och prata i. En fyra för att det som vanligt var orimligt dyrt med behandlingar, massage etc. Och varför stod kurbaden vid poolkanten inför allas beskådan. Vill man inte sitta ifred? Och vill badande gäster också andas in rosmarinånga?

Bad: 3,5. Varmt bad utomhus precis vid vattenkanten. Riktigt härligt. Pool inomhus som jag inte testade men andra sa att den var väl kall. Den kunde även ha varit lite större så att man kunde simmat i den ordenligt. Då hade jag hoppat i. Vet inte om det var få gäster denna helg men kan tänka mig att det blir trångt i utomhusbadet vid högsäsong.

Bastu: 4. Återigen en lugn och skön atmosfär. Ett stort plus för att det fanns både schampo, balsam och duschtvål av (så vitt jag kunde bedöma) bra kvalitet. Gillade att det var två riktiga inglasade duschar och inga massduschar i rad som på Friskis. Själva bastun och omklädningsrummet var ganska litet. Skönt när vi var lite folk men kanske kan bli trångt. Bastun kunde ha varit varmare.

Mat: Brunchen får 4,5. Den hade fått en 5a om utbudet till filen och yoghurten hade varit större. Dvs mer varierad müsli och tillbehör att ha i. Det fanns endast två sorters flingor, corn- och branflakes. Inga russin eller andra godsaker? Men det fanns mycket annat gott, t ex våfflor! Och såklart traditionella delar i en brunch, t ex äggröra och bacon och även kyckling, lax, fransk potatissallad mm. Middagen får också 4,5. God och vällagad. Vi åt hjort till varmrätt och man fick fyra rejäla bitar. Det hade räckt med 2 bitar och istället mer grönsaker.

Träning/aktiviteter: 3. Testade pilates, yoga och stavgång. Utbudet av pass kunde ha varit lite större och lite tuffare. Både pilates- och yogapasset var mer som intropass och inte alls jobbigt. Varför inte ett tuff pilatespass på 50 min istället för 30 så hade man mått gott i bastun sen? Lite tantvarning på passen. Gratis stavar fanns att ta med på promenaden. Vi fick en karta och var ute och gick intenstivt i 1,5 timma. Det var visserligen nederbörd i form av blötsnö hela tiden vilket kan ha dragit ner mitt intryck av vår tur men varför lägga den långa rutten delvis genom ett industriområde? Att det fanns ett gym på Skepparholmen var positivt. Löpband, roddmaskin och trappmaskin fanns att tillgå. Jag hittade även pilatesbollar, hantlar och en bänkpress. Helt klart godkänt för ett spa! Mental träning i 30 minuter fanns också men det provade jag inte.

Snittbetyg 4,1.

Skulle jag återvända till Skepparholmen? Svar ja! Det är överlag mycket mysigare, trevligare och personligare än t ex Yasuragi bredvid. Och jag tycker inte om fisk, särskilt inte rå.

*Jag har varit på liknande spa på Seglarhotellet i Sandhamn och det var inte alls lika bra. Deras spa-avdelning var sämre, bubbelpoolen ljummen och personalen bara måttligt intresserade av oss. Kommer aldrig åka dit igen.

9 kommentarer:

Sofy sa...

Det där lät ju kanon! Jag kan hålal med om att det verkligen är en bra service när det finns schampo, balsam, hudlotion etc när man är på spa, ja faktiskt så man förväntar sig det. Tycker också att behandlingarna kunde vara lite billigare, särskilt om man bor över på stället, då tror jag jag skulel spa-a mycket oftare än nu (kanske nån gång per år). Så roligt att få höra om oupptäckta pärlor! Med fina recensioner är det klart värt att kolla in!

Anonym sa...

Vad skoj med en JMK:are. Vad jobbar du med nu?

Erika sa...

Jag är formgivare just nu men gör en massa annat på företaget också, skriver mycket osv. Jobbade från början som journalist, sen webbredaktör och nu är jag mitt i smeten på en informationsavdelning!

Kerstin sa...

Väl genomförd utvärdering Erika! Kul att du var en i gänget.Håller med i nästan allt.Men pilatespasset var lagom långt för mig som lätt tröttnar. Men utsikten och närheten till vattnet tröttnade jag inte på. Kommer gärna tillbaka en annan årstid då stavgången kan läggas i vacker terräng.

Erika sa...

På sommaren är det säkert helt fantastiskt där ute tror jag också!

Katten sa...

Låter helt grymt, har inte hört om det innan. Måste nog testas med brudarna :)

Erika sa...

Do it! Ni kommer garanterat gilla det.

Anonym sa...

Antingen hade ni tur eller så hade vi otur. Ingen i vårt sällskap var nöjda och kommer definitivt INTE att återvända...

Fredrik sa...

Vilken underbar upplevelse det låter som att du hade! Skulle du kunna tänka dig att berätta lite om den i en kommentar på vår sida så att ändå fler kan få ta del av den? Och förhoppningsvis få det lika härligt :)

Skepparholmen Nacka hittar du här: http://sparesorts.se/2013/09/28/skepparholmen-nacka/