tisdag 7 februari 2012

Tips på smarrig lunch!

För en tid sedan blev jag ombedd att tipsa om fler recept i bloggen. Här kommer tips på en både god och nyttig lunch bestående av två av mina favoriter: blomkålssoppa med kokosvåfflor till efterrätt!

Krämig blomkålssoppa med potatis och rökt renkött till

1 purjolök
2 vitlöksklyftor
4-5 potatisar (jag hade inga hemma så jag skippade dom)
350 g blomkål
7,5 dl mjölk (minskade på mjölken utan potatisarna)
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 hönsbuljongtärning (tog grönsaksbuljong istället)
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
rökt renkött

Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Fräs löken i olivolja i en stor kastrull. Dela blomkål och potatis i bitar och lägg i kastrullen tillsammans med mjölk, grädde och buljongtärningar. Låt sjuda tills allt är mjukt. Mixa soppan slät och smaka av med vinäger, salt och peppar.
Servera tillsammans med rökt renkött.

Kokosvåfflor
2-3 stycken
2 ägg
2,5 msk kokosmjöl (kokosfiber)
3 msk kokosmjölk
2 msk kokosolja
1/3 banan (jag tog en hel)
0,5 tsk bakpulver
lite kanel

Vispa ihop och låt smeten stå och svälla ett tag. Grädda i våffeljärn. Servera med t ex vispad grädde och färska bär. I dag på lunchen blev de helt naturella. Kollegorna fick smaka och det blev stor
succée i köket!


Den här lunchen innehåller nästan inga kolhydrater. Ska man iväg och träna eller har varit rekommenderar jag att man inte skippar potatisarna eller att man äter en macka med grovt bröd till också. Vill man absolut inte ha kolhydrater kan man ju boosta med lite ägg eller något annat proteinrikt också.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Blomkålssoppa is the shit! Ska testa kokosvåfflorna enligt ditt recept också - sist jag skulle göra kokosvåfflor så blev det bara små smulor.. höll inte alls ihop.

Em sa...

Måste testa dina kokosvåfflor! Äter kokospannkaka till frukost så gott som jämt!